Breaking News :

nothing found
30-11-2022

Karakapçanov: Maqedonasit mund të quhet marsian, a do jetë Car Samoili nga Marsi?!

Advertisement

“Bullgaria është një vend që dikur ndihmoi Maqedoninë, ne ishim të parët që i njohëm ata, ndihmuam financiarisht, ndihmuam ushtarakisht gjatë embargos Jugosllave, prisnim një pozitë kolegjiale dhe fituam lojëra prapa skenave”, tha Zëvendës Kryeministri dhe Ministër i Mbrojtjes të Republikës së Bullgarisë, Krasimir Karakaçanov.

Sipas tij, “JO” bullgare për negociatat e BE me Maqedoninë nuk është përfundimtare. Karakachanov gjithashtu thekson që historia është një shkencë ekzakte dhe se nuk duhet të jetë, siç thotë ai, një nyje me shumë shtresa. Ai pyet, nëse maqedonasit e quajnë veten marsianë nesër, a do të jetë Car Samoil edhe nga Marsi?

Zëvendës Kryeministri Bullgar gjithashtu dha mendimin e tij për riemërtimin e Ditës së mësimdhënësve sllavë, duke thënë se alfabeti u krijua në tokat Bullgare, në tokat e mbretërve Bullgarë dhe se Bullgaria ua dha atë sllavëve të tjerë.

Advertisement

Read Previous

I bu*rgosuri në Rastin e Kumanovës: Po*lici shqiptar i doli plu*mbit para -më shpëtoi jetën

Read Next

Futsall: Shkëndija mbush Josifovën, Hashimi i pandalshëm me 6 gola