Breaking News :

nothing found
29-03-2023

Arsyeja e vërtetë pse mjekët kanë shkrim të pakuptueshëm

Advertisement

Kjo frazë është klasike për të përshkruar një person me shkrim të keqkuptuar, pasi që shumica e mjekëve zakonisht shkruajnë receta plotësisht me dorë, dhe po, të kuptuarit e atyre hieroglifëve është një sfidë për pacientët dhe farmacistët që ata duhet të dorëzojnë ilaçet.

Duket si një shaka, por ju mund të pyesni ndonjë nga të njohurit tuaj dhe ata të gjithë do të thonë të njëjtën gjë: Pothuajse të gjithë mjekët kanë shkrim të tmerrshëm të dorës, por pse?

Mund të jetë që ata nuk e vlerësojnë shkrimin në shkollën e mjekësisë?

Në ditët e sotme, gjërat janë disi të ndryshme pasi disa mjekë zgjedhin të shtypin recetat e tyre për të shmangur konfuzionin, por për nder të atyre që vazhdojnë të shkruajnë me dorën e tyre, këtu janë disa arsye pse mjekët kanë shkrim të shëmtuar! Ne e kemi zgjidhur misterin!

Ata me shkrim dore të shëmtuar janë më të zgjuar

Sipas portalit Excelsior, u zbulua në një studim nga Universiteti i Illinois (SHBA) se njerëzit më inteligjentë shkruajnë shumë të shëmtuar. Kjo sepse informacioni që ata po regjistrojnë është më i rëndësishëm për ta sesa aftësia e tyre për ta bërë atë të duket mirë. Përveç kësaj, ata përdorin shkurtesa të çuditshme për të shkruar informacione, pasi truri i tyre punon më shpejt se duart e tyre.

Advertisement

Read Previous

Arsyeja e pabesueshme pse Mariah Carey nuk vendos buzëkuq të kuq për Krishtlindje

Read Next

Dieta: Humbni 3 kilogramë deri te festa e Vitit të Ri