Albin Kurti nuk ka të drejtë të kandidojë në zgjedhje

Ehat Miftaraj nga Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) ka njoftuar se vendimi i Gjykatës Kushtetuese ua pamundëson Albin Kurtit, Albulena Haxhiut, Donika Kadaj-Bujupit, Faton Topallit e shumë të tjerëve që ishin dënuar për vepra penale dhe me kusht, të kandidojnë në  e ardhshme, shkruan  Post.

 

 

Miftaraj përmes një postimi në Facebook, ka shkruar se ky vendim i Gjykatës Kushtetuese e ka një hile të madhe.

 

 

 

”Sipas vendimit të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, , Albulena Haxhiu, Donika Kadaj-Bujupi, Faton Topalli e shumë tjerë të dënuar për vepra penale edhe me kusht nuk do të mund të kandidojnë në zgjedhjet që do mbahen në janar apo shkurt të vitit të ardhshëm.Ky vendim i Gjykatës Kushtetuese e ka një hile të madhe”, ka shkruar Miftaraj.

Advertisement

 

 

 

Advertisement
Advertisement

You May Also Like