Breaking News :

nothing found
04-12-2022

Gjyla Çeliku: Liria ka emër: DIASPORA SHQIPTARE

Advertisement
Koha është si virusi, papritur shfaqet një virus, pastaj i dyti kur shihet që i pari nuk kishte ndikim të mjaftueshëm, ashtu edhe individë të caktuar që i ka harruar koha, mbase edhe familja e tyre.
Atyre nuk dua t’ua përmend edhe emrin sepse faktorizohen, pasi qëllimi i tyre ishte të vijnë në shprehje, qoftë edhe me sharje.
Unë isha e re kur shkova në Amerikë, por e mbaj mend që jo vetëm shqiptarët e Kosovës, por s’kishte shqiptarë nga Maqedonia që kontribonte në UÇK dhe çdo fondacion shqiptarë, dhe ju sot t’ua nëpërkëmbni kontributin që edhe familjet i lenin me bukën që e gatuante gruaja sepse buka e mirë është shtrejnt në Amerikë, është mëkat.
Analfabetë jeni ju këtu që heshtët për analfabatizmin funksional dhe në vepër dhe e dërguat vendin në hymnerë, fantazmë dhe kompani biznesi, pse nuk kritikuat analfabetët tanë këtu sepse diaspora investoi në kualitet, jo në analfabetë. Ata shkuan sepse i detyruan rrethanat, një pjesë u intergruan, një pjesë punuan çdo lloj pune vetëm e vetëm të çlirojnë vendin e tyre, por ama nuk u bënë prof.dr me diploma të blera, as politikanë e as analistë shpifës dhe përçarês, ndaj unë diasporës i përgjërohem.
Ata nuk i bëjnë pushimet në botë sepse duan që të shijojnë tokën e tyre shqiptare dhe të kontribojnë me çdo lek e pare.
Ata I kanë shtëpitë e tyre këtu sepse investuan këtu me shpresë që do kthehen një ditë dhe jo të shahen, ndaj heshtni sepse toka është bile më shumë e tyre se sa e juaja që bëni si kukuvajka sepse ata e çliruan pa asnjë interesi, vetëm pse është tokë shqiptare, ndaj heshtni o pisa sepse është marre.
Gabelat(romët) janë njerëz ndaj mos i shani as ata sepse ju jeni më të zi se ata, turp.
S’ka kontribut edhe pas luftës që diaspora shqiptare nuk është aktive, psh vetëm me shoqatën tonë të grave kemi ndërtuar mbi 15 shtëpi, falë diasporës, por edhe aktivistë e humanistë të tjerë që nga diaspora investohen që të bëjnë humanizëm, ndaj mosni bre se është gjynah edhe nga Zoti.
Diaspora Shqiptare është fryma e shqiptarisë!
Liria ka emër dhe quhet DIASPORA SHQIPTARE!
Ju urojmë pushim të këndshëm dhe t’na I ruaj Zoti sepse pandemia është aktuale, por duke shpresuar që një ditë të kthehen përgjithmonë!
Advertisement

Read Previous

Shqiptohen 572 gjoba për mosmbajtje të maskave për mbrojtje nga coronavirusi

Read Next

MSH: Ja sa pacientë u pranuan për 24 orë, ka shtretër të lirë