Breaking News :

nothing found
08-06-2023

MSH: Ja sa pacientë u pranuan për 24 orë, ka shtretër të lirë

Advertisement

Në 24 orët e kaluara, 36 pacientë të rinj janë shtruar në spital në Qendrat Kovide në Shkup për shkak të ndërlikimeve nga coronavirusi. Gjithsej 482 persona të dyshuar ose të konfirmuar për COVID-19 po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive në kryeqytet, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë.

“Në 24 orët e fundit, ka gjithsej 9 pranime në klinikat e interne, katër pacientë u shtruan në spital në Klinikën e Nefrologjisë dhe një pacient në Institutin e TB, ENT, Klinika e Syrit, Neurologjia dhe Gastroenterohepatologjia.

 

 

Ka pasur 15 pranime të reja pacientësh në Qendrën Kovide në spitalin “8 Shtatori”. 12 pacientë janë shtruar dje në spitalin e Klinikës së Sëmundjeve Infektive. Ndërsa në 24 orët e kaluara, 40 pacientë të shëruar janë liruar. Për momentin, 27 pacientë janë duke u trajtuar në Klinikën e Lëkurës në Qendrën Kovide, 30 pacientë në Klinikën e Neurologjisë dhe gjithsej 44 pacientë me simptoma të coronavirusit janë pranuar në Institutin e TB.

 

 

 

Klinika e sëmundjes së syve ka 17 pacientë dhe klinika e ENT ka 23 pacientë. Në Klinikën për Gastroenterohepatologji gjenden 23 pacientë. Spitali “8 Shtatori” ka gjithsej 104 pacientë, Klinika për Sëmundjet Infektive ka 147 pacientë, ndërsa Instituti për Sëmundjet e Mushkërive te Fëmijët Kozle ka 41 pacientë”, thuhet në raportin e Ministrisë së Shëndetësisë.

 

 

Gjithsej 482 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për COVID-19 po trajtohen departamentet e sëmundjeve infektive në spitalet në kryeqytet. Shumë prej tyre janë në mbështetje të oksigjenit. Përkundër numrit të madh të pranimeve dje, shtojnë nga Ministria e Shëndetësisë, ka rreth 40 vende të lira spitalore në kryeqytet./Telegrafi/

Advertisement

Read Previous

Gjyla Çeliku: Liria ka emër: DIASPORA SHQIPTARE

Read Next

Nxehet debati në mes Sami Lushtakut dhe Bekim Jasharit. Reagon kushëriri i Samiut