• 27-10-2021

Gjermani, protesta kundër masave anti-COVID-19

Në Berlin, mbi një mijë njerëz u mblodhën në Rrugën Holzmarkt për të protestuar ndaj masave anti-COVID-19 me parullën “Marshimi i heshtur kundër diskriminimit dhe për të drejtat e njeriut”

 

 

 

Në qytete të ndryshme të Gjermanisë u organizuan protesta kundër masave të marra në kuadër të luftimit të pandemisë së koronavirusit (COVID-19), raporton Anadolu Agency (AA). Në Berlin, mbi një mijë njerëz u mblodhën në Rrugën Holzmarkt për të protestuar ndaj masave anti-COVID-19 me parullën “Marshimi i heshtur kundër diskriminimit dhe për të drejtat e njeriut”.

 

 

Demonstruesit më pas marshuan përgjatë rrugëve Leipziger, Charlotten dhe Unter den Linden deri në Sheshin Washington. Gjatë demonstratës, ku u morën masa të gjera të sigurisë, u vu re se rregullat e mbajtjes së maskave dhe distancës kryesisht u respektuan.

 

 

 

Policia herë pas here paralajmëronte demonstruesit që nuk mbanin maska. Duke folur për AA, Hieko Haendel, i cili mori pjesë në protestë, deklaroi se ai mori pjesë në këtë marshim për vlera si paqja, liria, dashuria, transparenca dhe dialogu dhe tha se i konsideron si të pakuptueshme masat kundër koronavirusit.

 

 

 

Një protestuese tjetër deklaroi se dëshiron të japë një sinjal duke marrë pjesë në këtë protestë, duke shtuar: “Gjithçka po përkeqësohet dhe kushtetuta po shfuqizohet”. Nga ana tjetër, protesta kundër masave anti-COVID-19 kishte edhe në qytetet Hamburg, Stuttgart dhe Nürnberg./AA/

Read Previous

Biblioteka e Tetovës s’ka hapësira për arkivimin e shtypit

Read Next

Grumbull njerzish para bankave në Tetovë, nuk respektohen masat anti-Covid

%d bloggers like this: