Breaking News :

nothing found
01-02-2023

Gashi: Nuk është e vërtet se kemi kërkuar shtyrjen e regjistrimit

Advertisement

Kryetari i Alternativës, Afrim Gashi, në emisionin “Rruga drejt…” në Alsat, tha se nuk është e vërtet se ata si opozitë të kenë kërkuar shtyrjen e procesit të regjistrimit. Ai tha se kjo është keqkuptuar, sepse opozita shqiptare ka kërkuar që regjistrimi mos kryhet në muajin prill për shkak të pandemisë. Por, kjo u refuzua duke thënë se pandemia nuk është problem.

Nuk është e vërtet se kemi kërkuar shtyrjen e regjistrimit. Ne kemi kërkuar të mos fillojë regjistrimi në muajin prill. Ndërsa shtyrja ka të bëjë me një proces i cili fillon, ndërpritet, dhe pastaj mbahet pas disa muajve. Ne kemi paraqitur rekomandimet e OKB-së që të mos zhvillohet regjistrimi në kohë pandemie, ky ka qenë argumenti ynë. Kur ne erdhëm para aktitit të kryer ne e votuam regjistrimin. Por në një takim mes Zaevit dhe Gruevskit vendosin të ndërpresin regjistrimin. Kjo është një dezhavu për regjistrimin, sepse e njëjta gjë ka ndodhur para dhjet vjetësh- tha Gashi.

Advertisement

Read Previous

Zekiri: Gruevski mund të kthehet në Maqedoni vetëm nëse vuan burgimin

Read Next

Ekskluzive/ Nesër takim Zaev, Hoxha, Sela dhe Gashi!