Breaking News :

nothing found
01-12-2022

Burgjet e stërmbushura, kërkohet lirim për një pjesë të burgosurve

Advertisement

Nuk ka hapësirë ​​dhe kushte ligjore për një amnisti të re, është e mundur të përdoret masa e lirimit me kusht për të burgosurit me dënime më të vogla, të dënuar për vepra të lehta që kanë kryer tashmë tre të katërtat e dënimit të tyre për të zvogëluar popullsinë e burgjeve dhe për të parandaluar një epidemi më të madhe burgu.

Kjo u diskutua nga një grup pune i përbërë nga disa institucione nga sektori i drejtësisë, Ministria e Brendshme dhe Ministria e Shëndetësisë, të cilat duhet të gjejnë një zgjidhje për të parandaluar kovidiumin pas hekurave. Aktualisht, 27 të burgosur, 25 prej të cilëve në Idrizovë janë të infektuar dhe të vendosur në repartin e pritjes në burgun më të madh në vend.

 

Dy pacientë ndodhen në burgun e Shutkës në qeli të veçanta. Numri është duke u stabilizuar dhe situata po mbahet nën kontroll, thonë administrata e burgut, megjithëse ata konfirmojnë se në Idrizovë ka krahë të tërë burgu që janë në izolim sepse 228 të dënuar janë të izoluar atje. Ka edhe pacientë në shërbimin e rojeve, në të gjitha burgjet ka 40 raste aktive Covid-19 dhe afërsisht po aq në izolim.

Shumica e tyre janë në Idrizovë dhe ka policë të burgosur të sëmurë në Shutka dhe Ohër. Zgjidhja shihet në zvogëlimin e popullsisë së burgjeve, megjithëse për shkak të detyrimeve ligjore, aktet e reja të referimit për vuajtjen e dënimeve me burg tashmë janë dorëzuar, në mënyrë që disa dhjetra të burgosur të tjerë të mund të raportohen dhe të dërgohen në burg deri në 27 Dhjetor.

 

Grupi i punës ka në plan të ndalojë disa nga këto vendime, si dhe t’i lirojë ato me kusht për ata të dënuar që janë pranë fundit të qëndrimit të tyre pas hekurave. Sidoqoftë, më e keqja është në pavijonet e mbyllura në burgje, madje edhe sot disa të burgosur dhe gratë e tyre telefonuan dhe u ankuan për kushtet e këqija për strehim në karantinë, ku ata janë akomoduar në Idrizovo.

Atje, të infektuarit vendosen në departamentin e pritjes, nga ku dërguan regjistrime që u publikuan nga Telma gjatë kësaj jave. Pamjet tregojnë ambientet ku mbahen të burgosurit Kovid, të cilët kërkojnë kushte më të mira dhe kujdes shëndetësor më të mirë. Drejtoria për Ekzekutimin e Sanksioneve na tha se objektet nuk lejojnë një mënyrë tjetër të akomodimit dhe se ata shpresojnë këtë javë, grupi i punës do të ofrojë një zgjidhje për të zvogëluar numrin e të dënuarve.

Advertisement

Read Previous

Kontrolle policore të intesifikuara në Tetovë dhe Gostivar

Read Next

Situata drejt përmisimit, ja sa të infektuar dhe të vdekur u regjistruan në Maqedoni