Bill Gates ‘ia mësyn’ Turqisë: Pse është duke blerë me të madhe tokë atje?

Estimated read time 2 min read

Bill Gates është në kërkim për zonat rurale, në mënyrë për të ndihmuar ruajtur mjedisin – por ai po përdor një nga format më ndotëse të transportit në botë.

Sipas New York Post, në prag të paraqitjes së tij në Samitin e OKB-së për Klimën në Skoci, miliarderi udhëtoi me një jaht luksoz përgjatë vijës bregdetare turke ku pretendohet se ai bleu qindra hektarë tokë të punueshme .

Qëllimi i tij përfundimtar, duket se është të ndërtojë një fermë të madhe dhe të qëndrueshme, e cila do të financohet vetëm nga Fondacioni Bill & Melinda Gates.
Gates, i cili mbushi 66 vjeç ditë më parë në një festë ku i pranishëm ishte dhe Jeff Bezos, premtoi 315 milionë dollarë në konferencën e OKB-së COP26 mbi ndryshimin e klimës në Glasgow për të ndihmuar fermerët të kultivojnë kultura që janë rezistente ndaj ndryshimeve klimatike.

Advertisement

Gates tha se paratë e premtuara nga organizata jofitimprurëse e tij në Glasgow do t’i shkonin një konsorciumi farash për të ndihmuar fermerët të përshtaten me standardet e ndryshimit të klimës.

“Nëse fermerët e vegjël nuk mund të përshtaten me ndryshimet klimatike, ne do të humbasim luftën globale kundër urisë dhe varfërisë”, shkroi ai në Twitter. Por Gates filloi kryqëzatën e tij mjedisore me një jaht luksoz, për të cilin ambientalistët thonë se është një nga shkelësit më të këqij mjedisor në botë.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like