• 27-09-2021

Një gjumë i mirë është po aq i rëndësishëm sa ushtrimet e rregullta dhe një dietë e shëndetshme.

Hulumtimet tregojnë se gjumi i dobët ka efekte të menjëhershme negative në hormonet tuaja, performancën e ushtrimeve dhe funksionin e trurit (1 Burimi i Besuar, 2 Burimi i Besuar, 3 Burimi i Besuar, 4 Burimi i Besuar, 5 Burimi i Besuar).

Gjithashtu mund të shkaktojë shtim në peshë dhe të rrisë rrezikun e sëmundjes si tek të rriturit ashtu edhe tek fëmijët (5Burimi i Besuar, 6Burimi i Besuar, 7Burimi i Besuar)

Në të kundërt, gjumi i mirë mund t’ju ndihmojë të hani më pak, të bëni më mirë ushtrime fizike dhe të jeni më të shëndetshëm (2 Burimi i Besuar, 8 Burimi i Besuar, 9 Burimi i Besuar, 10 Burimi i Besuar).

Gjatë dekadave të fundit, cilësia dhe sasia e gjumit ka rënë. Në fakt, shumë njerëz bëjnë rregullisht gjumë të dobët (11Burimi i Besuar, 12Burimi i Besuar).

Nëse dëshironi të optimizoni shëndetin tuaj ose të humbni peshë, të bëni një gjumë të mirë natën është një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni.

Këtu janë 17 këshilla të bazuara në prova për të fjetur më mirë natën.

Read Previous

Njeriu duhet të flej çdo pasdite! Ja zbulimi i shkencëtarit

Read Next

Maqedoni, bartja e virusit COVID-19 po zvogëlohet

%d bloggers like this: