Njeriu duhet të flej çdo pasdite! Ja zbulimi i shkencëtarit

Njëzet minuta një dremitje në ditë është e mjaftueshme për të rivendosur energjinë në trup. Kjo u deklarua nga Vladimir Dorokhov, Doktor i Shkencave Biologjike, shekncëtar i njohur rus.

“Nëse flini për më shumë se 20 minuta, ëndrra do të bëhet e thellë. Duhet kohë për të dalë plotësisht nga ajo. Kjo quhet inercion. Nëse njeriu e ka punën e vështirë, një orë gjumë do t’i japë atij mundësinë për të qenë energjik deri në mbrëmje pas zgjimit të fundit ”, është kategorike specialisti. Dorokhov thotë se periudha më e mirë për pushim ditor është nga ora 13:00 deri në orën 15:00. “Trupi ynë është i dizajnuar në mënyrë të tillë që në atë kohë përgjumja të rritet natyrshëm. Por pas orës 17:00 një gjumë, që zgjat më shumë se një orë, nuk është i dëshirueshëm – kjo mund të çojë në probleme me gjumin gjatë natës. Thjesht nuk ka asnjë mënyrë që të mos mund të flesh, “paralajmëroi Dorokhov.

Sipas të gjitha të dhënave, gjumi i pasdites zvogëlon stresin dhe akumulon energji, me çrast zvogëlon mundësinë për sëmundje të ndryshme, sidomos ato kardiovaskulare.
Megjithatë i rëndësishëm ngelet gjumi i natës. Një gjumë i mirë është po aq i rëndësishëm sa ushtrimet e rregullta dhe një dietë e shëndetshme. Hulumtimet tregojnë se gjumi i dobët ka efekte të menjëhershme negative në hormonet tuaja, performancën e ushtrimeve dhe funksionin e trurit.

Advertisement

Gjithashtu mund të shkaktojë shtim në peshë dhe të rrisë rrezikun e sëmundjes si tek të rriturit ashtu edhe tek fëmijët. Në të kundërt, gjumi i mirë mund t’ju ndihmojë të hani më pak, të bëni më mirë ushtrime fizike dhe të jeni më të shëndetshëm. Gjatë dekadave të fundit, cilësia dhe sasia e gjumit ka rënë. Në fakt, shumë njerëz bëjnë rregullisht gjumë të dobët. Nëse dëshironi të optimizoni shëndetin tuaj ose të humbni peshë, të bëni një gjumë të mirë natën është një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like