Breaking News :

nothing found
16-08-2022

Stomatologët Privat kërkojnë mbështetje financiare nga Qeveria e RMV-së

Advertisement

Stomatologët privatë i kërkojnë qeverisë t’i përfshijë ata në paketën e pestë të masave të ndihmës financiare.

Nga Shoqata e Institucioneve Stomatologjike Private dhe Mjekëve thonë se pothuajse dy të tretat e zyrave dentare nuk janë në gjendje të mbulojnë kostot bazë dhe të paguajnë pagën minimale për punonjësit.

Për shkak të masave kufizuese dhe protokolleve të punës, si dhe punës së zvogëluar të pacientit, mbi 800 ordinanca janë në prag të shuarjes.

Shoqata paraqiti dy kërkesa në Qeveri:

“Ndihma financiare e drejtpërdrejtë për pagimin e pagave minimale bruto për punonjësit në ordinanca si dhe lehtësim nga kostot fiskale gjatë krizës”

“Ne jemi sjellë në prag të falimentimit për vite me radhë dhe ne ekzistojmë me një fjalë me paga minimale. Kriza e koronës në vendin tonë shkaktoi kosto shtesë të paparashikuara, veçanërisht me rritjen e çmimeve të të gjitha pajisjeve që ishim të detyruar të përdorim, sepse ne jemi në krye të profesioneve që janë në rrezik më të lartë, tarifat shtesë janë rritur, kështu që mbi 800 ordinanca mund të them se ato janë në prag të ekzistencës”, thotë Dafina Bogeska – Shoqata e Stomatologëve Privat.

Nga kabineti i zv. Kryeministrit për Çështjet Ekonomike, Fatmir Bytyqi, thonë se kërkesat e stomatologëve privatë janë pranuar dhe po merren në konsideratë, dhe ekipet ekonomike të Qeverisë po përcaktojnë se ku duhet ndihma financiare më e nevojshme nga pakoja e pestë./Telegrafi/

Advertisement

Read Previous

Lindin djalin e trembëdhjetë, dëshirojnë ende një vajzë

Read Next

Evgjeni Thaçi: Në Shalë të Lipjanit përkujtuam 22 vjetorin e nisjes së delegacionit për në Rambuje