Breaking News :

nothing found
06-02-2023

Skandal në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë Kryetari Kocarev i jep akademikes kontraverze Qulavkova çmimin “Goce Dellçev”

Advertisement

Më datë 16.04.2021 në fillim të orës 13:00, bordi për shpërndarjen e çmimit “GOCE DELLÇEV”, në krye të së cilit është kryetari i ASHAM-it Lupço Kocarev, i cili drejtpërdrejtë, duke ndikuar në anëtarët tjerë të bordit për vendimmarrje në baza etnike, kështu që, në vend që çmimi tu jepet atyre që e kanë merituar, për fat të keq çmimi u jepet njerëzve me ngarkesa nacionaliste, ashtu siç është Qyllafkova. Për ndryshe Qyllafkova është propozuar nga një grup i akademikëve si propozues për marrjen e çmimit GOCE DELLÇEV. Edhe pse nga komisioni amë (filtri i parë), sinjal të gjelbër merr vepra e një shqiptari të vetëm, bile duke marr maksimumin e votave (prej gjithsej 5, që të pestat vota), por fatkeqësisht, kur vjen radha që vendimin përfundimtar ta merr bordi për shpërndarjen e çmimit “GOCE DELLÇEV”, kryetari Kocarev ua bë me dije anëtarëve që të jenë të kujdesshëm se çfarë vepre shkencore do të votojnë, bile duke e drejtuar gishtin në veprën e shqiptarit të vetëm, vepra e të cilit ka recension pozitiv me vlerësime të larta, se kjo vepër nuk duhet të votohet, d.m.th paraprakisht është gatuar i tërë procesi i votimit.
Që të jetë skandali ende më i madh, bordi për shpërndarjen e çmimit “GOCE DELLÇEV”, mbledhjen e vendimmarrjes e mban në hapësirat e akademisë së shkencave të Maqedonisë së Veriut, i udhëhequr nga kryetari i akademisë së shkencave të Maqedonisë së Veriut, duke ia shpërnda çmimin akademikut Katica Qullafkova. NMK-Post nuk ka arritur të komunikoj me ASHAM por të njëjtën do të insistoj sërish ta bëj në ditët në vijim.

Advertisement

Read Previous

Tërmet në Mal të Zi, ja epiqendra

Read Next

Gjermania do t’i përkujtojë 80 mijë viktimat nga Covid-19 me një ceremoni kombëtare