Breaking News :

nothing found
16-08-2022

Raportuesja për Kosovën në PE: Ka probleme serioze me votat nga jashtë

Advertisement

Viola von Cramon-Taubadel, raportuese e Përhershme për Kosovën në Parlamentin Europian, Shefe e Misionit të Vëzhguesve të Zgjedhjeve të BE-së në vitin 2019 i komenton këto sfida.

Më 14 shkurt Kosova do të mbajë zgjedhje të parakohshme parlamentare, pasi Gjykata Kushtetuese vendosi që formimi i qeverisë së qershorit 2020 ishte antikushtetues. Që nga zgjedhjet e fundit të mbajtura në tetor 2019, shumë nga çështjet në zhvillim mbeten të pazgjidhura, siç është edhe nevoja për përditësimin e listës së votuesve. Këtë herë zgjedhjet mbahen brenda një kohe të shkurtër si dhe në mesin e pandemisë së koronavirusit, të cilat janë sfida të shtuara për Kosovën.

Raportuesja e Përhershme për Kosovën në Parlamentin Europian dhe shefja e Misionit të Vëzhguesve të Zgjedhjeve të BE-së në vitin 2019, Viola von Cramon-Taubadel, lidhur me zgjedhjet e parakohshme dhe sfidat komenton: “Këtë herë zgjedhjet do të zhvillohen në rrethana të paprecedenta, të cilat do të jenë shumë sfiduese për Kosovën, prandaj disa çështje duhet të zgjidhen paraprakisht. Për shkak të faktorëve të jashtëm, padyshim që nuk do të ketë asnjë mision të plotë ndërkombëtar për vëzhgimin e zgjedhjeve, por ekspertët ndërkombëtarë do të ndjekin ngjarjet në terren. Kjo tregon angazhimin e bashkësisë ndërkombëtare. Zyra e Bashkimit Europian në Kosovë po ofron gjithashtu mbështetje të konsiderueshme me ekspertizën e vet. Ne i kemi kërkuar Presidentit të Parlamentit Europian për një Mision Parlamentar të Vëzhguesve dhe jemi në pritje të një përgjigjeje nga ana e tij.

Burimi: https://kosovapost.net/raportuesja-per-kosoven-ne-pe-ka-probleme-serioze-me-votat-nga-jashte/

Advertisement

Read Previous

Ulet numri i viktimave nga coronavirusi në Maqedoni

Read Next

Mustafa: Nuk e kemi përjashtuar Vjosa Osmanin – i ka dyert e hapura të kthehet në LDK