Sërbija heq PCR-testin – Prej kur vlen?

Masa e detyrueshme e testit të detyrueshëm PCR për të huajt, por edhe për shtetasit e saj, që Serbia e prezantoi në prag të festave të Vitit të Ri, më 20 dhjetor do të ndryshoj. Serbia do të shfuqizojë testet e detyrueshme PCR për qytetarët e Maqedonisë Veriore nga e enjtja, 14 janar, Kryeministri serb Ana Brnabic informoi kryeministrin Zoran Zaev në një bisedë telefonike këtë mëngjes.

“Kryeministrja Ana Brnabiq e informoi Kryeministrin Zaev se nga e enjtja, 14 janar, Republika e Serbisë do të shfuqizojë testin e detyrueshëm PCR për hyrjen në Serbi për qytetarët e Maqedonisë Veriore, i cili përsëri do të sigurojë reciprocitet dhe komunikim të ndërsjellë të ndërsjellë midis qytetarëve të të dy vendeve.” ,ka shpallur  Qeveria e Serbisë.
Serbia ka prezantuar një test të detyrueshëm negativ PCR për të gjithë të huajt dhe shtetasit që hyjnë në territorin e saj nga 20 dhjetori 2020, një masë që ishte planifikuar fillimisht të zgjaste deri më 10 janar.

Advertisement

Dje, Shtabi i Krizave Serbe vendosi në një seancë të propozojë të vazhdojë të gjitha kufizimet ekzistuese, por sipas informacionit të njoftuar nga Qeveria në Shkup, masa për testin e detyrueshëm PCR për qytetarët tanë do të hiqet ende.

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç, kryeministri Zoran Zaev dhe kryeministri shqiptar Edi Rama arritën një marrëveshje tetorin e kaluar për të lejuar qytetarët e tre vendeve të kalojnë kufirin pa një provë PCR, një marrëveshje që është në pritje që nga 20 dhjetori. Të tre më pas ranë dakord që shtetasit e të tre vendeve mund të trajtohen në spitale në çdo vend nëse ata kontraktojnë kovidium gjatë qëndrimit të tyre.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like