Pipero për karantinën: Një person që kalon 7 ditë nuk është më infektues

Advertisement

Në një kohë kur kur disa vende, mes të cilave edhe Italia dhe SHBA e kanë shkurtuar kohën e karantinës së Covid, duket se mjekët janë të bindur kur thonë që  pas ditës së shtatë të shfaqjes simptomave, virusi nuk është më infektues.

Mjeku pëllumb Pipero tha se të dhënat dëshmojnë që periudha mesatare e infektimit është 5-7 ditë.

Pipero: Unë kam kërkuar që karantina të jetë 7-10 ditë. Të dhënat dëshmojnë që periudha mesatare e infektimit është nga 5-7 ditë, por karantina ngeli 14 ditë nga shumë të panjohura që kishim në fillim.

Fevziu: Një person i infektuar me Covid, ditën e 8-të infekton?

Pipero: Në opinionin tim, një person që ka kaluar 7 ditë nuk është më infektues, edhe pse ka tampon pozitiv. Është e vërtetuar shkencërisht që ky virus qëndron në rrugët e sipërme të frymëmarrjes nga 4-96 orë dhe kjo kohë përkon me periudhën asimptomatike të sëmundjes. Përtej 7 ditëshit mundësia për të infektuar është e vogël./Opinion.al

Advertisement

Read Previous

OBSH-ja kundër vaksinimit të detyrueshëm

Read Next

Mposhti Covid-19 për 5 ditë/ 105 vjeçarja turke kishte edhe sëmundje të tjera kronike

%d bloggers like this: