Breaking News :

nothing found
28-03-2023

Për cilat klube lejohen tifozët në Angli

Advertisement

Premier Liga në Angli bashkë me Ministrinë atje ka vendosur që të lejojë tifozët në stadiumet e tyre por duke kufizuar numrin e tyre

Një numër i limituar i tifozëve do të lejohet të kthehet në Premier Ligë për ndeshjet e dhjetorit, me Qeverinë e Britanisë që ka lajmëruar disa kufizime të reja për koronavirusit.

Këto masa ndryshojnë në gjithë Anglinë, bazohen në bazë të situatës për secilin rajon, por, derisa të gjithë stadiumet nuk do të mund të mirëpresin kthimin e tifozëve, do të jenë disa të tjerë që do ta bëjnë këtë.

Sipas sistemit të ri, në maksimum mund të jenë 4000 tifozë në stadium për ato rajone që janë në masën numër 1.

Kështu, në cilën masë janë klubet e Premier Ligës dhe sa tifozë do të mund ata ti presin në ndeshje? Portali Goal e ka treguar këtë rregull.

Çka do të thotë “masa” dhe kategoria për çdo klub në Premier Ligë?

Qeveria e Anglisë i ka ndarë masat në tri kategori që janë “Masa 2” apo “Masa 3”, një ndarje në 50-50 është bërë, me 10 klube që janë në rajonet me “Masën 2” dhe 10 klube që janë në “Masën 3”.

Për futbollin “Masa 2” e kufizimit thotë se lejohet një audiencë specifike për ta shikuar ndeshjes, thellësisht në 50 për qind të kapacitetit apo 2000 njerëz – e cila gjë ende mbetet e numër i vogël.

Duke marrë në konsideratë që shumica e stadiumeve në Premier Ligë kanë mijëra ulëse, maksimumi për të gjitha rastet është 2000.

“Masa 3” e kufizimeve, në anën tjetër, nuk lejon praninë e asnjë tifozi në ndeshje, kështu që klubet të cilat janë në këtë do të vazhdojnë t’i luajnë ndeshjet pa tifozë.

10 klubet që janë në “Masën 2” e që do të luajnë ndeshjet me tifozë në Angli janë: Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham dhe West Ham.

10 klubet që nuk do të luajnë me tifozë brenda janë: Supporters of Aston Villa, Burnley, Leeds United, Leicester City, Manchester City, Manchester United, Newcastle United, Sheffield United dhe West Brom. /GazetaExpress/

Advertisement

Read Previous

Kurz: Do të ndihmojmë Ballkanin Perëndimor me vaksinën

Read Next

Dalin shifrat e të infektuarve dhe të vdekurve në Maqedoni, ja sa janë