Njeriu më i pasur i 80-ave: Paratë nuk flejnë asnjëherë

Ai është një nga titanët e Walstreet në vitet 80 të shekullit të kaluar. Ai është gjithashtu frymëzimi për imazhin emblematik të Gordan Greko, i luajtur nga Michael Douglas në filmin hit të Hollywood “Walstreet: Papers Never Sleep”. Emri im është Ivan Boecki, dhe jeta ime më kujton shumë atë të Great Gatsby. Sidoqoftë, ylli ynë po venitet, pasi ai është burgosur për shkak të tregtisë me informacione.

 

 

Lakmia është e shëndetshme ”, tha Boecki para se të diplomohej në Shkollën e Biznesit Xaac në Universitetin e Kalifornisë, Buckley.

Tymi u ndez në 1985 dhe me kalimin e viteve ai është bërë drita kryesore e tij udhëzuese.

Djali i një emigranti, Boec filloi “biznesin” e tij të vetëshpallur në moshën 20 vjeç.  Ai thotë se kjo jetë nuk është për të, se është martuar me Siem Silberstein, martesa e të cilit ishte shumë e pasur. Pas martesës, në 1966, familja e re u largua për të jetuar në New York, ku Boecki filloi punën si një luftëtar i zakonshëm.

Sidoqoftë, duke filluar nga fundi, ajo shpejt fitoi popullaritet dhe në 1975 hapi anën e vet të ndërmjetme. Emri i tij është Ivan F. Voekku & Somranu. Kapitali fillestar ishte 700,000 dollarë amerikanë, i cili vinte nga familja e gruas sime.

Si i fitojnë milionat paratë në Walstreet?

Ana e fortë e Boecki ishte në agjitacionin e aksioneve. “Ai ishte një specialist në hapjen e një kompanie aksionet e së cilës u nënvlerësuan,” tha kushëriri i tij për SNVS. Tregtarët tregtarë blenë aksione të konsiderueshme në kompani, të cilat besohej se do të bliheshin nga lojtarë më të mëdhenj dhe çmimi i tyre.

Boecĸi ocven, se ai kishte një dhunti të hapur për marrëveshje të ngjashme, padval dhe për iablecmet për t’u patur zili. Politikat e Presidentit Donald Pagan kanë lëshuar edhe një herë një valë mijëra bashkimesh të korporatave që i kanë kthyer të pasurit në njerëz edhe më të pasur.

“Boecki kishte këtë ndjenjë se jetonte në telefon dhe informacione” budallaqe “, të cilat do të na sjellin një fitim të ri,” tha ai.

Të dhënat tregojnë se Boecki ishte tregtari më i paguar në Walstreet në 1985. Në kohën e kulmit në kryeqytetin e tij, ai ishte duke investuar në investime. neto dhe ka një vlerë neto prej mbi 200 milion dollarë (mbi 475 milion dollarë në paratë e sotme).

Kopjoni kopjimin e një tjetri, për të cilin ju dëshironi të vendosni për ta hequr c. “Ajo thjesht erdhi në vëmendjen tonë atëherë. Ai e përdori atë për të shkuar në zyrën e tij në Manhattan nga pasuria e tij në Westchester, e cila ishte 200 hektarë.

Si bie nga uji?

Shumë njerëz sinjalizojnë se Boecki nuk vepron sipas rregullave dhe rregullave të partisë, prandaj autoritetet i kushtojnë vëmendje biznesit tonë. Që nga viti 1982, 60 milion dollarë janë humbur pas një marrëveshje të pasuksesshme për Shërbimin e Qytetit. Pastaj ai vendosi që kjo nuk mund të vazhdonte më ashtu dhe filloi një skemë për tregtinë me informacione të brendshme – një përpjekje e dëshpëruar për të shpëtuar biznesin.

Boecki hyn në një partneritet të paligjshëm me bankën e njohur të investimeve Maptin Siegel nga kompania Kidder, Reabodu & Co. Qëllimi ynë është të marrim informacion në lidhje me të ashtuquajturën Transaksionet e korporatave “të varura”. Sidoqoftë, ne kemi filluar të tërheqim gjithnjë e më shumë vëmendje. Pas një kohe të gjatë, ai e hetoi fshehurazi, gjë që e çoi në fund të jetës së tij. Boecki u deklarua fajtor për akuzat e tregtisë dhe informacionit të brendshëm.

“Ka marrëveshje të mëdha në Boec dhe nuk ka asnjë mënyrë që ato të mbeten pa u vënë re nga autoritetet. Si njohje, ai deklaroi se kishte fituar më shumë se 33 milion dollarë prej saj për një periudhë prej 4 vjetësh dhe se i kishte dhënë Siegel vetëm 700,000 dollarë, ”shpjegon Andrzej Poc.

Loja Boecki përfundoi në 1986.

Sidoqoftë, ai përfundon marrëveshjen me zyrtarët federalë, në mënyrë që të mund të zvogëlojë numrin e rasteve. Thisshtë kjo që u jep atyre informacion në lidhje me partnerët e tyre kryesorë, marrëveshjet e mëdha dhe “kolegët”, të cilët gjithashtu ofrojnë informacion për shitësin.

Boecki është dënuar të paguajë 100 milion dollarë dhe burg për dy vjet. Përveç kësaj, ekziston një ndalim gjatë gjithë jetës për tregtinë e letrave me vlerë. Pasi doli nga burgu, ai nuk ndihej më si Gatsby i Madh, por krejt e kundërta. Preciselyshtë pikërisht për shkak të kësaj që ai shmang paraqitjet në media dhe, në tërësi, i shpëton vëmendjes së publikut.

Sot, 83-vjeçari Boecki jeton në qytetin e vogël të Kalifornisë, La Xola me gruan e tij të re – por pa helikopter dhe limuzinë.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like