Breaking News :

nothing found
06-02-2023

Merkel: Situata është serioze, nevojitet bllokim urgjent

Advertisement

Frenimi federal i emergjencës është i vonuar, sepse situata është serioze dhe të gjithë duhet ta marrim seriozisht, tha kancelarja gjermane Angela Merkel në një deklaratë të shkurtër për shtypin pas këshillit të ministrave në Berlin.

“Sidoqoftë, vendimi është sa i rëndësishëm, aq edhe urgjent”, vazhdoi Merkel.

“Ne duhet të bëhemi më të rreptë dhe të qëndrueshëm në luftën kundër pandemisë. Është tepër vonë të veprosh kur njësitë e kujdesit intensiv janë plot dhe tani i takon shtetit dhe qytetarëve që të mos lënë mjekët dhe infermierët pa mbështetje nëpër spitale”, shto ajo.

Kabineti gjerman ka miratuar një rregullore kombëtare për të luftuar COVID-19, që do të anulojë kështu masat në nivelin e landeve.

Legjislacioni, i quajtur “frenim emergjent” nënkupton një orë policore lokale dhe mbylljen e dyqaneve jothelbësore, nëse numri i infeksioneve në ndonjë pjesë të vendit rritet më shumë se incidence kombëtare.

Ky ligj ka ende nevojë për miratim në parlament, ku qeveria po përpiqet të përdorë procedurat e përshpejtuara për ta arritur atë sa më shpejt.

Advertisement

Read Previous

Molliqaj kërkon mos t’i jepet hapësirë mediatike Krasniqit: Hoxha e ka vendin në xhami

Read Next

Në Zvicër arr*estohet një shtetas i Maqedonisë me katër kilogramë k0kainë