Breaking News :

nothing found
09-08-2022

Mashtrues vjedhin qytetarët gjatë blerjes së veturave. Policia: Keni kujdes në këtë…

Advertisement

Skemë e re e mashtrimeve ka dalur në pah javëve të fundit në Maqedoninë e Veriut. Grupe të ndryshme mashtruesish, mashtrojnë qytetar gjatë blerjes së veturave. Ministria e Punëve të Brendshme ka bërë të ditur se pre e kësaj skeme kanë rënë shumë qytetar, të cilët mashtrohen gjatë procedurave për bartje të pronësisë së veturave. Mashtruesit lidhin kontrata për të blerë makina, por më pas ikin nga shitësit për të mos u dhënë atyre pjesën tjetër të parave.

 

MPB paralajmëron se një skemë e tillë mashtruese po ndodh në territorin e vendit dhe se ky lloj mashtrimi është i shpeshtë.

– Kur kryejnë mashtrime, mashtruesit lidhin marrëveshje noteriale pa i dhënë para shitësit të automjetit, ndërsa përdorin disa deklarata të pavërteta për të vonuar pagesën. Pastaj, mashtruesit shmangin çdo kontakt me viktimat, duke fituar përfitime të paligjshme pronësore, tha Ministria e Brendshme dhe u bëri thirrje qytetarëve të jenë të kujdesshëm dhe të kujdesshëm dhe të mos lidhin kontrata pa u paguar të gjitha paratë.

Ministria e Brendshme konfirmon se hetimet janë duke u zhvilluar për të pastruar mashtrimet e raportuara tashmë me shitjet e papaguara të makinave.

Kryesisht ka të bëjë me blerjen dhe shitjen kur, për të shmangur pagimin e taksës për shumën e plotë, kontratat bëhen për një shumë më të vogël, një kusht që zinxhirët mashtrues e përdorin me shkathtësi për të bërë para në mënyrë të paligjshme.

Shpesh këto lloj kontratash noterizohen të Shtunave ose fundjavave dhe makina shitet menjëherë te një tjetër blerës përmes një kontrate tjetër noteriale.

Advertisement

Read Previous

Kasami: I dhash Mickoskit një shans për të ndryshuar, por nuk bëri asgjë!

Read Next

Studimi: “Molnupiravir” mund të ndalon transmetimin e Covid-19 për 24 orë