Breaking News :

nothing found
04-12-2022

LSDM: Qeveria mbetet e përkushtuar në luftën për mbrojtjen e mjedisit jetësor

Advertisement

Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja mbetet e përkushtuar në luftën e fortë dhe të pakompromistë për mbrojtjen e mjedisit.

Kështu theksohet në kumtesën e LSDM-së, në të cilën ata potencojnë se ndër prioritetet në kornizën strategjike “Aksioni 21” të Qeverisë së udhëhequr nga kjo parti është mbrojtja e mjedisit, burimeve natyrore, lufta e fortë dhe e pakompromistë për një mjedis të pastër dhe të shëndetshëm.

“I kemi rritur gjobat për shkeljet e mjedisit deri në 20 herë dhe po fusim kontrollin 24-orësh të Inspektoratit Shtetëror të Mjedisit dhe inspektorateve lokale, kompetencat e të cilave janë forcuar”, qëndron në kumtesë.

Për vitin 2021, në Programin për zvogëlimin e ndotjes së ajrit parashikohen 100 milionë denarë për objektet për komunat për zëvendësimin e sistemeve jo-ekologjike të ngrohjes, rritjen e efikasitetit të energjisë si dhe rinovimin e gjelbërimit urban.

Advertisement

Read Previous

Ju djeg fyti nga gripi apo virusi? Këto ushqime lehtësojnë dhimbjen!

Read Next

Muzikë “live” në Zhelinë, arrestohet pronari i restorantit