• 21-04-2021

Kuvendi nuk punon, ndërsa deputet harxhojne me mijëra euro

75 nga gjithsej 120 deputetë në Kuvendin e Maqedonisë kanë përfituar gjithsej 122 mijë euro si kompensim për shpenzime rrugore, edhe pse lirisht mund të thuhet se parlamentarët nuk punojnë me kapacitet të plotë për shkak të pandemisë.

Nga konstituimi në gusht të vitit të kaluar, deri më 1 shkurt të këtij viti, 75 deputetë kanë marrë kompensim prej madje 122 mijë euro për shpenzime rrugore, edhe pse përbërja parlamentare për shkak të pandemisë dhe sigurimit të kuorumit nuk punon me kapacitet të plotë, përcjellë Zhurnal.

Siç transmeton sdk.mk, nga fillimi i mandatit parlamentar deri më 1 shkurt, për shpenzime rrugore më së shumti është paguar deputeti i VMRO-DPMNE-së, Dajanço Eftimov nga Vasileva, i cili ka përfituar 4.870 euro. Në vendin e dytë u gjend Surija Rashidi nga fshati Ladorishtë nga Aleanca për Shqiptarë, i cili ka marrë kompensim prej 4,777 euro.

Vijojnë edhe dy deputetë nga opozita e VMRO-DPMNE-së, Petar Risteski nga Prilepi me 4,092 euro dhe Jadranka Pockova nga Strumica me 3.968 euro. Vijon deputetja e BDI-së, Arbana Pasholli nga Dibra e cila është paguar 2,633 euro, transmeton Zhurnal.

Vijojnë Angelina Petkova nga Gjevgjelia nga VMRO-DPMNE (3,538), Sonja Mihaillovska nga Dellçeva nga radhët e LSDM-së (3.238), bashkpartiakët e saj Panço Minov(3,189 euro), Dragica Gjavoçanova (3,018 euro), Beti Rabaxhievska-Naumovska (2,791 euro), Lolita Ristova (2,387 euro) dhe Zhaklina Llazarevska (2.369 euro).

Zoranço Jovançev nga VMRO-DPMNE ka marrë kompensim prej 2,568 euro, ndërsa Dafina Stojanovska gjithashtu nga VMRO-DPMNE, edhe pse jeton në Gostivar është paguar 2,435. Biletë mujore e autobusit nga Gostivari për Shkup dhe anasjelltas, në periudhën prej pesë muajsh kushton 25 mijë denarë, ose rreth 400 euro.

Koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE, Nikolla Micevski si kompensim për shpenzime rrugore ka marrë 2.245, ndërsa koordinatori I LSDM-së, Jovan Mitreski ka marrë 1,683 euro. Deputeti nga VMRO-DPMNE ka tërhequr 2.109 euro.

Read Previous

Kaq vota të diasporës mori NISMA

Read Next

Armë dhe drogë gjenden në një fshat të Tetovës

%d bloggers like this: