• 21-04-2021

Fërçkovski kthehet nga posti i ambasadorit ende pa u emëruar

Kreu i komisionit parlamentar për politikën e jashtme, ku paraqiten tezat e ambasadorëve të ardhshëm, njofton se propozimi i qeverisë për ambasador të ri në Shtetet e Bashkuara po dështon.

Ish-ministri i jashtëm dhe deputeti Antonio Milososki njoftoi se profesor Fërçkoski nuk mund të merrte një certifikatë sigurie dhe për këtë arsye nuk mund të largohej as për Uashington si ambasador. Në ditët në vijim, qeveria pritet të tërheqë propozimin për emërimin e Fërçkoskit si ambasador i Maqedonisë në Uashington. Kjo do të jetë pasojë e reagimeve nga partneri strategjik i cili para disa ditësh arriti Zaev drejtpërdrejt përmes diplomacisë, duke pyetur nëse ai është i sigurt se Fërçkovski mund të merrte çertifikatë të sigurisë së NATO-s, e cila është një parakusht për shkëmbimin e informacionit shumë sekret në niveli më i lartë, niveli shtetëror. “Zaev arsyetoi se nuk ka informacion të hollësishëm mbi atë temë në lidhje me ambasadorin e propozuar, por që ai do të bisedojë me Fërçkoskin për t’i ofruar atij një mundësi tjetër zyrtare, jashtë diplomacisë,” tha Milososki.

Read Previous

Zyrtare: Gjuha turke lëndë me zgjedhje në shkollat shqiptare, atje do të mësohet shqip

Read Next

Qeveria planifikon ta vazhdojë afatin e legalizimit të objekteve ilegale për 5 vjet

%d bloggers like this: