Breaking News :

nothing found
30-03-2023

Evrpa nën çels për festat. Këto janë kufizimet në shtetet e BE-së

Advertisement

Evropa do të mbyllet gjatë festave të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri, shkruajnë disa media kryesore evropiane pasi qeveritë e vendeve të BE-së dhe kontinentit të gjerë. Shumica e shteteve vendosën të mbyllen pjesërisht ose pothuajse plotësisht.

Gjermania është ndër vendet me masat më drastike kundër Covid 19. Deri më 10 janar, vetëm dyqanet dhe supermarketet me kohë të pjesshme do të hapen në këtë vend, gjë që është jetike për qytetarët. Shkollat ​​dhe kopshtet janë të mbyllura, dhe shumica e stafit punojnë nga shtëpia. Shumë shtete gjermane kanë një shtetrrethim natën. Mbledhjet në shtëpi janë gjithashtu të kufizuara në disa anëtarë të familjes së ngushtë.

Në Francë, masat e tanishme kufizuese plotësohen nga një shtetrrethim klasik në mbrëmje, nga ora 8 deri në mëngjes herët. Megjithëse nuk ka festime të Vitit të Ri në të dy vendet, ata rekomandojnë që familjet të mos kenë kontakte të ngushta dhe të mos bëjnë parti në shtëpi.
Në Hollandë, në 5 javët e ardhshme, të gjitha shkollat ​​do të mbyllen, shumica e dyqaneve, parukerive, teatrove, palestrave dhe gjithçkaje që konsiderohet jo jetike.

Ekzistojnë tashmë një numër masash kufizuese në Mbretërinë e Bashkuar dhe Itali, por është paralajmëruar shtrëngim.

Advertisement

Read Previous

Shumë djem e bëjnë këtë në flokët e tyre, por nuk ia dinë kuptimin

Read Next

Ixhet Memeti propozohet për anëtar të Këshillit të Prokurorëve Publik