Breaking News :

nothing found
29-03-2023

Ixhet Memeti propozohet për anëtar të Këshillit të Prokurorëve Publik

Advertisement

Avokati i popullit tani ne largim, Ixhet Memeti, i cili drejtoi këtë institucion prestigjioz shtetëror për 16 vjet,  tani do të zgjidhet një nga anëtarët e Këshillit të Prokurorëve Publik, një organ që monitoron punën e të gjithë prokurorëve në vend, transmeton nmk-post.

Komisioni Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime i Kuvendit propozon që dy anëtarë të rinj të Këshillit të Prokurorëve Publikë të jenë Ixhet Memeti dhe Ljupço Ivanovski.
Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiç tha dje se Këshilli i Reformës në Drejtësi do të miratojë një metodologji që do të filtronte gjyqësorin dhe prokurorinë, duke lejuar Këshillin Gjyqësor dhe Këshillin e Prokurorëve Publikë, si organe përgjegjëse, të pastrojnë radhët e tyre.

Ende nuk dihet kush do ta zevendesoje Ixhet Memetin ne karrigen e avokatit te popullit qe ishte gati 16 vite/Northmacedonia-post/

Advertisement

Read Previous

Evrpa nën çels për festat. Këto janë kufizimet në shtetet e BE-së

Read Next

A duhet të vaksinohen personat që kanë kaluar Covid-19? Ja përgjigja