Breaking News :

nothing found
30-09-2022

Dy doktorët shqiptar që shërojnë zemrat e gjermanëve

Advertisement

Kardiolog dr.med Sefer Abdija punon si shef i kardiologjisë në Qendrën Kardiologjike “LUDWIGSLUST” në Berlin të Gjermanisë.

Ai bashkë me shokun e tij nga Tetova, Bujar Aliu i cili gjithashtu edhe ai është specialist i mjekësisë interne, kardiologjisë intenzive dhe emergjencës që me vite arritën që të shërojnë qindra pacientë të sëmurë nga zemra, përmes operacioneve më të komplikuara kirurgjike.

 

Gazmend Adili shqiptari qe jeton dhe vepron ne gjermani për nmk-post tha se është operuar në venën kryesore të zemrës pikërisht nga këto dy mjekë të sukses’shëm Shqiptar, dhe që shpreh shumë mirënjohje për Seferin dhe Bujarin

Po cili është ky mjekë “hero” që po numëron sukseset një pas një dhe pacientët nga Gjermania dhe vendet tjera po i besojnë që të operojnë zemrën dhe pacientët dalin shumë të kënaqur pas operimit çdo ditë e më shumë?

 

Sefer Abdija është diplomuar në Universitetin e Hamburgut në Gjermanidhe mban në supe mbi 20 vite eksperiencë në fushën e kardiologjisë. I lindur dhe e arsimuar pjesërisht në Tetovë,ndërsa pjesën më të madhe në Gjermani. Ai është i martuar me Xhemile Seferin ku jetojnë në qytetin e Berlinit, dhe kanë dy fëmijë. Vajzën dhe djalin 14 vjeç./nmk-post

 

 

Advertisement

Read Previous

Zaev: Ndryshimet në ligjet për pasaportat dhe letërnjoftimet vlejnë për të gjithë

Read Next

Biden në fjalimin e parë si president: Sot është dita e demokracisë