Breaking News :

nothing found
10-06-2023

Donacion gjerman të automjeteve dhe pajisjeve për policinë kufitare

Advertisement

Njëzet e dy automjete, pajisje teknike për ndalim të detyrueshme të automjeteve, për kontroll avancues të dokumenteve, kamera termike, elektrik dore, çizme dhe jelekë fluoreshente u dhuroi sot Gjermania për nevojat e policisë kufitare në Ministria e Punëve të Brendshme.

Automjetet janë në vlerë prej rreth 370 mijë eurove, ndërsa vlera e pajisjeve teknike arrin 290 mijë euro. Vlera e përgjithshme e donacionit është rreth 660 mijë euro.

Ambasadorja gjermane në vend Anke Holshtajn në pranim dorëzimin e sotëm të pajisjeve tha se mbështetja e policisë kufitare e Maqedonisë së Veriut është e rëndësishme për Gjermaninë. Sipas saj, menaxhimi i përbashkët i migracionit në Evropë është i domosdoshëm për arritjen e suksesit të mëtejshëm.

“Gjermania E vlerëson shumë mbështetjen e shërbimeve vendore në trajtimin e flukseve migratore në rrugën ballkanike. Prandaj, unë jam e kënaqur që Maqedonia e Veriut me këtë pajisje mund t’i jepet falëndnerim. Puna juaj dëshmon për një vetëdije të madhe të përgjegjësisë dhe profesionalizmit”, theksoi ambasadorja.

Ajo shtoi se shërbimet vendore në vitin 2020 janë marrë vazhdimisht dhe me sukses me grupe të kontrabandistëve dhe shpreson që këto suksese të vazhdojnë në 2021.

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski gjatë pranim dorëzimit të sotëm të donacionit tha se partneriteti i fortë dhe bashkëpunim i sinqertë pasqyrojnë marrëdhëniet midis Maqedonisë së Veriut dhe Gjermanisë, ato vazhdojnë në të gjitha nivelet.

“Jokontestues është fakt se që nga pavarësia e vendit tonë e deri më sot, Republika Federale e Gjermanisë ka qenë dhe mbetet mbështetësi dhe partneri ynë i vazhdueshëm, duke dhënë një kontribut të madh në përpjekjet tona për të ndërtuar një shoqëri të qëndrueshme, demokratike dhe të prosperuar të gatshme për t’u bërë një anëtar i barabartë i miqve euro-atlantikë”, tha Spasovski.

Kjo ndihmë, siç theksoi Spasovski, është më se e mirëpritur, por siç tha ai, ajo që është edhe më e rëndësishme dhe thelbësore është fakti që Gjermania mbetet një partner i vlefshëm dhe jashtëzakonisht i rëndësishëm, një bashkëpunëtor i ngushtë i vendit në rrugën e anëtarësimit të barabartë në Bashkimin Evropian.

Advertisement

Read Previous

Ish funksionaret e BDI-së, Ejup Alimi e Ismet Guri mbeten pa pasaportë

Read Next

Afati për shfrytëzimin e mbështetjes financiare prej 6.000 denarëve shtyhet deri më 31 mars