Breaking News :

nothing found
04-12-2022

COVID-19 në Kosovë, qytetarët testohen në shesh

Advertisement

Qytetarët në Prishtinë do të testohen edhe në sheshe për koronavirusin. Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik në Kosovë se sot dhe nesër (29-30 dhjetor), do të testohen qytetarë në sheshin “Zahir Pajaziti”.

Në komunikatën për media, IKSHPK thotë se edhe pse ditët e fundit është shënuar rënie e rasteve testimi masiv i qytetarëve do të vijojë për të parandaluar përhapjen e COVID.

 

IKSHPK u ka bërë thirrje qytetarëve që të shkojnë dhe të testohen për koronavirusin.

Në 24 orët e fundit në Kosovë u regjistruan 181 raste të reja dhe 8 viktima si pasojë e COVID-19.

Njoftimi i IKSHPK-së:

Instituti Kombëtari shëndetësisë publike, përkundër situatës epidemiologjike e cila ditëve të fundit ka shënuar rënie të rasteve po vazhdon me testimin dhe sensibilizimin e qytetarëve në parandalimin e COVID-19.

Ekipet e IKSHPK po vazhdojnë hetimin epidemiologjik dhe gjurmimin e rasteve gjithandej vendit.

Task Team i IKSHPK ka organizuar testime plotësuese në sheshin “Zahir Pajaziti”:

1. Testimi bëhet prej orës 9.30 deri ora 13.00 më datë 29 dhe 30 dhjetor 2020;

2. Marrja e mostrave të hundës dhe fytit, në baza vullnetare për qytetarët që dëshirojnë të testohen me RT-PCR;

3. Procedura e marrjes së mostrave bëhet sipas protokoleve të IKSHPK nga ekipet me përvojë të cilat marrin mostra rregullisht në IKSHPK dhe në terren nëpër institucionet e ndryshme sipas indikacioneve epidemiologjike.

Duke pasur parasysh rëndësinë e marrjes së mostrave për depistimin e rasteve të cilët nuk kanë shenja të sëmundjes.

IKShPK apelon te të gjithë qytetarët që të vijnë të testohen në SARS-CoV-2, duke ju informuar gjithashtu se testimet vazhdojnë në IKSHPK dhe të gjitha Qendrat rajonale të shëndetësisë publike në Kosovë.

Advertisement

Read Previous

Ambasadori bullgar gëzon fëmijët me nevoja të veçanta

Read Next

Doganat e Maqedonisë kanë shpallur konkurs për punësimin e 119 personave