Ambasadori bullgar gëzon fëmijët me nevoja të veçanta

Si pjesë e projektit “Festat Bullgare të Krishtlindjeve”, i cili zbatohet me mbështetjen financiare të Ministrisë së Punëve të Jashtme, ambasada e Republikës së Bullgarisë në Shkup sot bëri dy donacione për fëmijë nga Republika e Maqedonisë Veriore për t’i bërë ata të lumtur në festat e fundvitit.

Në një takim me prindërit nga Shoqata e Prindërve të Fëmijëve me Paralizë Cerebrale nga Shkupi, Ambasadori Angel Angelov dhe zonja e tij siguruan dhurata për 80 fëmijë. Gjatë takimit u diskutuan gjithashtu mundësitë për vazhdimin e bashkëpunimit, përfshirë përmes Asistencës Zyrtare për Zhvillim të dhënë çdo vit nga Bullgaria për Republikën e Maqedonisë Veriore. Presidentja e Shoqatës Maria Bilbilovska shprehu mirënjohjen e saj për Ambasadën për ndihmën e vazhdueshme.

Advertisement

Donacioni i dytë iu dha Shtëpisë së të Verbërve në Shkup, ku Ambasadori Angelov paraqiti pako për Krishtlindje me ushqime për 50 fëmijë. Në përputhje me masat kufizuese në lidhje me pandeminë e koronavirusit, marrësit më të rinj të paketave të Krishtlindjeve i përshëndetën të ftuarit me një këngë festive të Vitit të Ri.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like