Breaking News :

nothing found
17-08-2022

AKR kërkon rinumërim të votave

Advertisement

Aleanca Kosova e re, e drejtuar nga Behgjet Pacolli, ka vlerësuar se janë duke u bërë keqpërdorime në numërimin e votave të kandidatëve për deputetë.

“Rinumërimi i votave në të gjitha kutitë e votimit, brenda partive në rastin tonë brenda listës së LDK-së, ku pjesë e kësaj liste janë edhe kandidatët e AKR-së, të dala nga procesi zgjedhor i 14 shkurtit, është i pashmangshëm. Shumë informata që kanë arritur nga terreni tregojnë qartë se rezultatet brenda listës janë manipuluar nga Komisionerët e papërgjegjshëm në Qendrat e votimit”, thuhet në kumtesën e AKR-së, transmeton KlanKosova.tv.

“Andaj, për një garë fer e korrekte është shumë logjike që duhet të bëhet rinumërimi i votave të kandidatëve në listën e LDK-së. AKR edhe një herë kërkon nga Komisioni Qendror Zgjedhor, që të marrë vendim për rinumërim të plotë të të gjitha fletëvotimeve në tërë territorin e Kosovës, dhe jo vetëm kutit e votimit, ku manipuluesit e votave nuk kanë qenë të aftë të fshehin krimin e tyre”.

Aleanca Kosova e Re thotë se kërkesën për rinumërim votash e bazon nga informata që i kanë përcjellë anëtarët e saj.

“Rinumërimi i plotë i fletëvotimeve do të eliminonte edhe pakënaqësitë që tashmë kanë filluar të dalin në shesh nga kandidatët dhe ankesat e tyre për manipulim të votave të brendshme”.

“Aleanca për Kosovë të Re do të angazhohet që të respektohet në tërësi vullneti i secilit votues, pavarësisht rezultatit që mund ta kenë subjektet politike, në këtë rast edhe AKR, duke ndërmarr kështu të gjitha masat ligjore, që vota e qytetarëve të besuar për kandidatët për deputet të mos manipulohet”.

Advertisement

Read Previous

PDK dhe LDK gjobiten për thyerje të heshtjes zgjedhore

Read Next

Nexhmedin Spahiu: Unë si i shkolluar në Tiranë, kosovarët i shoh budalla, të trashë e naivë