Breaking News :

nothing found
23-09-2023

The Financial Times: Vaksina e Oxford-it shumë efikase

Advertisement

Lajme të mira vijnë nga Universiteti i Oxford-it dhe kompania Astra Zeneka për sa i përket hulumtimit për vakcinën kundër virusit Covid 19.

Rezultatet e para të testimit të vaksinës kundër koronavirusit, në zhvillimin e  të cilës bashkëpunojnë Universiteti i Oksfordit dhe kompania AstraZeneka, tregon se preparati stimulon reagim të fortë të sistemit imunitar te personat e moshuar.

Gazeta ditpre londineze “Fajneshëm tajm” nga burime të besueshme kupton se hulumtuesit janë inkurajuar pasi është treguar se vaksina e re ka shkakton përgjigje të fortë imunologjike te personat e moshuar të cilët veçanërisht janë të ndjeshëm në formën e rëndë të Kovid-19 dhe kanë rrezik të lartë të vdekshmërisë.

Testimet e para kanë treguar se vaksina e re shkakton përgjigje të fortë imunologjike te popullata e moshës prej 18 deri në 55 vjeç.

Kompania AstraZenika, e cila punon në vaksinën kundër Kovid-19 me Universitetin e Oksfordit, konsiderohet se është më afër zbulimit të suksesshëm të vaksinës së sigurt kundër koronavirusit

Advertisement

Read Previous

Zaev, Hoxha, Nuredini dhe Spasovski mbjellin fidane

Read Next

Qeveria do të vendos për blerjen e barit kundër Covid 19 Remdesivir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *