Talebanët, vishen si marinsa amerikanë

Advertisement

Talebanët kanë fituar pajisje moderne falë rënies së ushtrisë afgane. Ata kanë në dorë armë, helikopterë dhe avionë, sipas një raporti të “Washington Post”.
Nga viti 2005 e deri më tani, Shtetet e Bashkuara kanë furnizuar me 18 miliardë dollarë pajisje ushtrinë afgane, sipas një raporti të paraqitur në Kongres muajin e kaluar.
Pjesa më e madhe e pajisjeve të tilla si helikopterët dhe avionët luftarakë, kanë vlerë vetëm për qëllime propagandistike pasi mjetet e avancuara amerikane kërkojnë njohuri, mirëmbajtje të shtrenjtë dhe pjesë këmbimi.

Por pistoletat, jelekët antiplumb dhe çdo pjesë e pajisjeve të këmbësorisë amerikane janë thelbësore për talebanët.
“Kur talebanët i veshin këto, paralajmërojnë indirect edhe dhunën e afërt”, tha Kathryn Kuzminski, një ekspert i mbrojtjes.
Talebanët “e blinduar”, të armatosur me armë amerikane dhe uniforma të forcave speciale amerikane, patrulluan dje rrugët e Kabulit.

Advertisement

Read Previous

Shaqiri: Siguria kibernetike, faktor i rëndësishëm në procesin e digjitalizimit

Read Next

Shtyhet fillimi i mësimit, kthehet ora polîcore

%d bloggers like this: