• 25-10-2021

Sofijanova: Mos krijojmë konspiracione, të vaksinohemi

Gjindemi në një fazë të vështirë nga pandemia me koronavirusin. Vaksinimi ka filluar por ka njërëz që ende nuk besojnë në vaksinim ose analizojnë se cila vaksinë për ta është më e mira.

Specialiste në pediatri dhe drejtor në klinikën Pedatrike Nëna Tereza, mjekja Aspazija Sofijanova thotë se ajo personalisht është vaksinuar edhe pse ka antitrupa. Të gjitha vaksinat në mënyrën e tyre na mbrojnë nga kjo sëmundje e cila padyshim është jashtëzakonisht e rrezikshme.

“Në këtë situatë jashtëzakonisht të ndjeshme në të cilën ndodhemi mos të bëjmë shumë analiza se çfarë përmbajnë ose nuk përmbajnë vaksinat, ata bëjnë këtë ose atë kundërindikacion. Edhe një vitaminë C i thjeshtë mund të bëjë një kundërindikacion” – tha Drejtoresha në Klinikën Pediatrike “Nëna Terezë”, Aspazija Sofijanova.

Sofijanova: Mos krijojmë konspiracione, të vaksinohemi
PUBLIKUAR Pri 10, 2021
3
Share
Shkup, 10 prill – Gjindemi në një fazë të vështirë nga pandemia me koronavirusin. Vaksinimi ka filluar por ka njërëz që ende nuk besojnë në vaksinim ose analizojnë se cila vaksinë për ta është më e mira.

Specialiste në pediatri dhe drejtor në klinikën Pedatrike Nëna Tereza, mjekja Aspazija Sofijanova thotë se ajo personalisht është vaksinuar edhe pse ka antitrupa. Të gjitha vaksinat në mënyrën e tyre na mbrojnë nga kjo sëmundje e cila padyshim është jashtëzakonisht e rrezikshme.

“Në këtë situatë jashtëzakonisht të ndjeshme në të cilën ndodhemi mos të bëjmë shumë analiza se çfarë përmbajnë ose nuk përmbajnë vaksinat, ata bëjnë këtë ose atë kundërindikacion. Edhe një vitaminë C i thjeshtë mund të bëjë një kundërindikacion” – tha Drejtoresha në Klinikën Pediatrike “Nëna Terezë”, Aspazija Sofijanova.

LAJME TË NGJASHME

Pri 10, 2021

Pri 10, 2021

Pri 10, 2021
Gjendjen e fëmijëve se bashkë më prindërit e tyre në spital e ndjekim nga afër thot Sofijanova. Shpreson që kësaj radhe të paktën mos të kemi probleme më fëmijët.

“Fëmijet mund të them se i kemi nën kontroll, ja edhe një e dhënë pozitive për tu thën. Megjithatë, me të rriturit nuk është akoma ashtu, koncentrimi këtu është mi i madh dhe kolegët me të vërtetë bëjnë gjithçka. Kemi takime çdo ditë, në pjesën për faktin se tek fëmijët dinë të shfaqen simptome, të kenë ethe, të shfaqen simptoma të caktuara që duhet t’i diagnostikojmë dhe trajtojmë me kohë dhe që bëhet në klinikën e pediatrisë. Normalisht, fëmiljët qëndrojnë me prindërit e tyre, është i organizuar në nivelin e inspektoratit shëndetësor shtetëror, ajo pjesë është e gjitha nën kontroll dhe shpresoj që të paktën kësaj radhe të mos kemi problem me femijet” – u shpreh Drejtoresha në Klinikën Pediatrike “Nëna Terezë”, Aspazija Sofijanova.

Personat që ndjejnë një simptom minimal duhe të shkojnë te mjeku i tyre, nuk duhet vet të jetë mjek sepse mund ta komplikoj shërimin e tyre nga koronavirusi, thotë mjekja Sofijanova.

Read Previous

Hoxhaj: Qeveritë Hoti dhe Kurti dështuan para propagandës serbe

Read Next

Thaçi tregon a do të bëj koalicion në zgjedhjet lokale me BDI-në

%d bloggers like this: