Breaking News :

nothing found
30-11-2022

Si ta mbajmë shtëpinë e ngrohtë dhe të paguajmë fatura të ulëta

Advertisement

Faturat e larta për ngrohjen e banesës tonë shpesh herë na befasojnë dhe pyesim veten se çfarë mund të bëjmë për të mbajtur nxehtësinë në shtëpi, në mënyrë që të paguajmë më pak dhe të jetë e rehatshme për ne kur jemi së bashku.

Ekzistojnë disa truke që mund të përdorni për ta mbajtur shtëpinë tuaj të ngrohtë dhe për të zvogëluar faturat e ngrohjes.

 

1. Dera e përparme – kurrë mos e nënvlerësoni derën e përparme të banesës suaj. Mund të jeni i sigurt se jeni të izoluar mirë, se keni një prag të bukur përmes të cilit ajri i ftohtë nuk mund të hyjë në ajër. Ndonjëherë daljet e vogla, nga të cilat shpirti, ulin ndjeshëm temperaturën në shtëpi, pa e vërejtur ne.

2. Rregulloni qilimat në dhomën e ndenjes – nëse jeni nga njerëzit që duan të shikojnë parketin e tyre dhe nuk jeni mësuar të keni qilima në dhomën e ndenjes, mund të jetë koha ta ndryshoni atë. Qilimat e mëdhenj, të cilët mbulojnë një pjesë më të madhe të dyshemesë, izolojnë të ftohtin nga poshtë dhe mbajnë nxehtësinë në dhomë për një kohë të gjatë.
3. Mos e fikni ngrohjen – mbajeni gjithmonë ngrohjen në një temperaturë të moderuar, për shembull në shkallën e 3-të, dhe mos e fikni kur e ndizni. Në këtë mënyrë ju nuk i digjni faturat, dhe përkundrazi – i bëni ato shumë më të mëdha, sepse avullori gjithmonë punon me kapacitet të plotë, kur e ndizni dhe fikni, dhe është e ftohtë në dhomë. Ruajtja e një temperature konstante mund të zvogëlojë faturat tuaja të ngrohjes deri në 25%.

4. Mbushni mirë dritaret – nëse nuk keni dritare të reja dhe keni dritare më të vjetër, sigurohuni që ato të jenë të mbushura mirë. Përmes kësaj ju mund të humbni një pjesë të madhe të nxehtësisë dhe shpesh të ndjeheni të ftohtë, pa kuptuar pse.
5. Perde – perdet dhe perdet e mbajnë nxehtësinë në shtëpi në një farë mase dhe është mirë të keni diçka që izolon edhe lëvizjen më të vogël nga të ftohtit nga dritaret. Sidoqoftë, mund të jeni i sigurt që perdet nuk kalojnë para radiatorit, kështu që ato do të parandalojnë që nxehtësia të hyjë në dhomë.

Advertisement

Read Previous

Kujdes, EVN dërgon fatura të larta të muajt Nëntor për Energjinë Elektrike

Read Next

Shumë pak njerëz e dijnë për çfarë shërben sirtari nën furrë