Breaking News :

nothing found
08-06-2023

Prej nesër pritet të jetë në funksion ueb faqja për paraqitje për vaksinim kundër Kovid-19

Advertisement

Ueb faqja për paraqitje dhe shprehje të interesit për vaksinim kundër Kovid-19 pritet të jetë në funksion nesër. Kjo do të thotë se tekstualisht çdokush mund të aplikojë. Këtë sot e deklaroi ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, i cili tha se sistemi vetë do të gjenerojë prioritete, që do të thotë se do të marrë të dhëna edhe për të rinjtë të cilën nuk kanë sëmundje kronike, dhe të cilët shprehin gatishmëri për tu vaksinuar edhe atëherë kur do të vijë radha për vaksinim do t’u arrijë njoftim përkatës.

“Do të thotë, vullneti shprehet menjëherë përmes regjistrimit në sajt”, sqaroi Filipçe.

I pyetur se si do të kenë kontroll se mjekët familjarë u janë paraqitur pacientëve të tyre, Filipçe tha se kjo do të ishte në atë mënyrë që të ketë një konfirmim mbrapa në sistemin “Termini im” se ata janë të mendimit që të vaksinohen.

“Ne e kemi listën e saktë. Tani po flasim për kategorinë tjetër me përparësi të qytetarëve të moshuar mbi 70 vjeç të cilët gjithashtu hyjnë në këtë, të themi, raundin e parë të vaksinimit. Pas kontaktit nga mjeku i familjes, informacioni regjistrohet në sistemin “Termini im” në të cilin deklarohet vullneti për vaksinim dhe bëhet orari i saktë me kohën dhe pikën sipas afërsisë në lidhje me vendbanimin dhe kjo është e mjaftueshme për të caktuar një takim dhe është normale që qytetari të pritet të vaksinohet”, tha Filipçe, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pasi vizitoi poliklinikën Bit Pazar, ku do të ruhen vaksinat kundër Covid19.

I pyetur nëse ndonjë nga profesionistët shëndetësorë që aplikuan për vaksinim hoqi dorë dhe nëse mund të vaksinohen më vonë, ai tha se ishte një sistem fleksibël dhe ata do të ishin akoma në gjendje të aplikonin për vaksinim.

“Tani përqendrohemi në punëtorët shëndetësorë dhe mendoj se sistemi është mjaft i përshtatshëm për këtë numër të punëtorëve shëndetësorë që tani raportohet. Procesi i vaksinimit do të fillojë. Ne jemi gati ta azhurnojmë. Ne jemi gati për opsione të tjera. Ne kemi parë shembuj në disa vende të tjera. Ne nuk duam të nxitojmë, por ky është një sistem që funksionon mirë, i cili ka treguar rezultate deri më tani, por ne jemi të hapur dhe të gatshëm sipas vullnetit, dëshirës për vaksinim për të bërë diçka që do të thotë zgjerim i kapacitetit. Spitalet modulare janë përgatitur gjithashtu në një pjesë. Tani janë praktikisht kudo. Pacientët janë në spitalet e vjetra dhe ky është një sistem për të cilin po mendojmë”, tha Filipçe dhe shtoi se vaksinimi mund të bëhet në spitalet modulare.

Advertisement

Read Previous

Për momentin nuk do të ketë shtrëngim të masave në Maqedoni

Read Next

Se ks deri në 12 herë në ditë, zbulohet sekreti i grekëve të lashtë