Breaking News :

nothing found
06-02-2023

“Pagat” e punëtorëve – sot në seancë plenare

Advertisement

Sot, në Kuvend do të vazhdojnë punimet për seancën e 32-të, ku në rend dite është ligji për pakon e 5 ekonomike.
Caktimi i kësaj seance, erdhi pasi dje kryeparlamentari Talat Xhaferi realizoi koordinim të jashtëzakonshëm.
“Përfundimi i Takimit koordinues është se nesër (15 prill), Kuvendi vazhdon me punë me seancën 32, ndërsa për dinamikën e mëtejme të punës, do të koordinohen në plotësim”, u njoftua dje pas takimit, transmeton TV21.

Ndërkaq për ligjet tjera të cilat po ashtu janë të bllokuara nga opozita, u njoftua se do të realizohen koordinime shtesë.
Ndërkaq, ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi njoftoi se, në pakon e 5 nuk është vetëm masa për mbështetjen financiare për pagat, por ka edhe një numër masash të tjera që nënkuptojnë mbështetje indirekte për kompanitë dhe ndërmarrjet.
U njoftua gjithashtu, se afati për të aplikuar për realizim të pagesave për muajin shkurt dhe mars, është zgjatur deri më 30 prill, dhe e reja është se punëdhënësit do të jenë në gjendje të aplikojnë për të dy muaj në të njëjtën kohë.

Advertisement

Read Previous

Biden do t’i vendosë sot sanksione Rusisë

Read Next

Rikthehet ideja e ndryshimit të kufijve, mediumi slloven publikon letrën për ndarje të Bosnjës e bashkim Kosovë-Shqipëri