Breaking News :

nothing found
10-06-2023

Muhamed Zeqiri takoi ambasadoren e Mbretërisë së Bashkuar

Advertisement

Sekretari i Përgjithshëm i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Muhamed Zekiri, takoi sot ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar në vendin tonë, Rachel Galloway, duke e uruar për veçorinë e re shprehu gatishmërinë për të vazhduar bashkëpunimin me dinamikën edhe më të madhe.

Në takim u theksuan përfitimet e marrëdhënieve tradicionale dhe të shkëlqyera dypalëshe të Mbretërisë së Bashkuar dhe Maqedonisë së Veriut, me mbështetjen e parezervë për reformat aktuale për një administratë publike më efikase dhe gatishmërinë për të përdorur përvojat dhe zgjidhjet britanike që synojnë përmirësimin e masës profesionalizmi, efektiviteti dhe kompetenca në operacionet e administratës.

Sekretari i Përgjithshëm Zekiri theksoi rëndësinë e zbatimit të reformave demokratike të administratës publike, duke theksuar se Sekretariati i Përgjithshëm dhe Qeveria vazhdojnë në drejtim të krijimit të administratës efikase, profesionale, llogaridhënëse dhe transparente, e cila do të ofrojë shërbime cilësore për qytetarët dhe sektorin e biznesit.

Në takim u diskutua për masat e marra nga Qeveria, për uljen e pasojave të krizës shëndetësore dhe u shpreh mbështetja për pakon e masave të marra në ndihmë të kompanive dhe kategorive të caktuara të qytetarëve të rrezikuar.

Ambasadori Galloway shprehu gatishmëri dhe hapësire për të mbështetur në ndihmën e vendosjes së kontakteve për biseda më intensive në sigurimin e vaksinave për qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në takim u vlerësua pozitivisht bashkëpunimi ekonomik mes dy vendeve, me shpresë për të intensifikuar bashkëpunimin e mirë në respekt të sigurimit të një numri edhe më të madh të investimeve të huaja.

Advertisement

Read Previous

Pipero tregon se kur merr fund pandemia

Read Next

Zaev: Vuçiq më tha se do të na dhuronte vaksinat, i thashë se kemi para dhe i paguajmë!