Breaking News :

nothing found
14-08-2022

Ministri Hoxha: Presim ky vit të jetë i mirë dhe i begatë për vreshtarët

Advertisement

Ministri i Bujqësisë, Arjanit Hoxha sot mori pjesë në krasitjen e vreshtave në rajonin e Negotinës, për nder të festës së sotme “Shën Trifuni”, i cili konsiderohet mbrojtës i vreshtave dhe kantinave të verës.“Presim ky vit të jetë i mirë, i begatë, gjithashtu të mundet vetë vreshtarët të jenë të kujdesshëm në pjesën e cilësisë që duhet për prodhimin e rrushit, ndërsa nga ana tjetër, si ministër dhe përgjegjës për resorin e subvencioneve, garantoj se do ta kenë ndihmën e njëjtë, mbështetjen e njëjtë nga ana jonë”, deklaroi Hoxha. Për të gjithë vreshtarët dëshiroi ky vit të jetë i begatë dhe i mirë. “Të presim se ky vit do të jetë shumë më i mirë se i vitit të kaluar. Ministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, gjegjësisht Qeveria ka dëshmuar se vreshtarët dhe bodrumet e verave janë prioritare. Në një vit të tillë të keq si vitin e kaluar kemi arritur të zbusim çfarëdo pasoja dhe rezultate të këqija, kemi sjellë ligj special për vreshtarët me atë që në situatën me Kovidin nga pandemia kemi arritur t’i ndajmë mbi gjashtë milionë euro ndihmë, gjegjësisht mbështetje për vreshtarinë. Gjithashtu edhe për bodrumet e verës të cilat për fat të keq ishin plot në kapacitetet e tyre në kantinat”, përkujtoi Hoxha.Vreshtarët, theksoi, është degë vërtetë strategjike për shtetin tonë.“Duhet dialog i përbashkët edhe me vreshtarët edhe me blerësit, gjegjësisht me kantinat, të kontribuojmë që të jetë vreshtaria e qëndrueshme, zhvillimore dhe prioritare për shtetin tonë”, theksoi Hoxha.Kryetari i Negotinës, Toni Dellkov përkujtoi se në rajonin e Negotinës nuk ka familje e cila nuk merret me prodhimtarinë e vreshtave qoftë profesionalisht ose si veprimtari shtesë.“Negotina dhe çdo qytetar i yni krenohet me vreshtat, me prodhimin e verës dhe të rakisë”, shtoi Dellkov, duke u përqendruar në ngjarjet e organizuara me rastin e festës, duke dëshiruar vit i frytshëm dhe i suksesshëm./TV21/

Advertisement

Read Previous

Rritet vdekshmëria nga Covid-19 në Maqedoni (TABELA)

Read Next

KQZ merr vendim: Edhe qytetarët me letërnjoftim të skaduar mund të votojnë