Kujdes vajza, ja pse nuk duhet të uleni këmbë mbi këmbë!

Shumë njerëz, si burrat, ashtu edhe gratë, mbajnë një qëndrim këmbë mbi këmbë, kur ulen. Por ju duhet të dini se kjo pozë, dëmton shëndetin tuaj, pasi rritet presioni i gjakut.

Shumë njerëz, si burrat, ashtu edhe gratë, mbajnë një qëndrim këmbë mbi këmbë, kur ulen. Por ju duhet të dini se kjo pozë, dëmton shëndetin tuaj, pasi rritet presioni i gjakut.

Gjithashtu, ky pozicion uljeje i bën muskujt e brendshëm të kofshës më të shkurtër dhe muskujt e jashtëm të kofshës më të gjatë, gjë që çon në një mosvendosje të shtyllës kurrizore me kalimin e kohës.

Sigurisht, ulja këmbë mbi këmbë nuk shkakton një urgjencë mjekësore. Sidoqoftë, mund të shkaktojë një rritje të përkohshme të presionit të gjakut. Mundohuni të mos qëndroni më gjatë se 1 orë këmbë mbi këmbë.

Read Previous

Zaev: Nuk kam caktuar takim me Borisovin

Read Next

Pompeo uron Shqipërinë

%d bloggers like this: