Breaking News :

nothing found
30-03-2023

Ja sa pacientë u shtruan në klinikat e Shkupit për 24 orë

Advertisement

Në 24 orët e kaluara, 28 pacientë të rinj janë shtruar në spital në Qendrat kovide në Shkup për shkak të ndërlikimeve nga coronavirusi. Gjithsej 505 persona të dyshuar ose të konfirmuar për COVID-19 po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive në kryeqytet, transmeton nmk-post.

 

 

“Në 24 orët e fundit, klinikat interne ka gjithsej 20 pranime dhe katër pacientë u shtruan në spital në Klinikën e Nefrologjisë, katër në qendër të Klinikës së Neurologjisë, dy pacientë në Institutin TBC, tre në Klinikën për Dermatovenereologji, dy në Klinikë në Klinikën për Gastroenteroheptologji. Katër pacientë të rinj u pranuan në ORL. Ka gjashtë pranime të reja pacientësh në Qendrën kovide në spitalin “8 Shtatori”. Dy pacientë janë pranuar dje në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Në 24 orët e fundit, 9 pacientë të shëruar janë lëshuar në shtëpi”.

 

 

“Për momentin, 26 pacientë janë duke u trajtuar në Klinikën e Lëkurës në Qendrën kovide, 34 pacientë në Klinikën e Neurologjisë dhe një total prej 49 pacientësh me simptoma të coronavirusit janë pranuar në Institutin TBC. Klinika e sëmundjes së syve ka 18 pacientë dhe klinika e ENT ka 26 pacientë. Janë 25 pacientë në Klinikën për Gastroenterohepatologji. Gjithsej 113 pacientë ka në spitalin “8 Shtatori”, 151 pacientë në Klinikën për Sëmundje Infektive, ndërsa ka 36 pacientë në Institutin për Sëmundjet e Mushkërive në Fëmijët Kozle, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë.

 

 

Gjithsej 505 pacientë të konfirmuar ose të dyshuar për COVID-19 po trajtohen në departamentet e sëmundjeve infektive në spitalet në kryeqytet. Shumë prej tyre janë në mbështetje të oksigjenit./Northmacedonia-post/

 

 

Advertisement

Read Previous

Janë shqiptuar 626 gjoba për mosmbajtje të maskave

Read Next

Pioli: Milan është skuadër me zemër