Breaking News :

nothing found
01-02-2023

Infektimi me Covid-19 për herë të dytë. Ja çfarë duhet të dijmë

Advertisement

35 njerëz nga vendi u infektuan për herë të dytë me Covid 19, njodton TV-Telma, përcjell NMK-Post. Kjo statistikë përfshin njerëz të cilët tre muaj ose më gjatë pas testit të parë pozitiv përsëri zhvilluan simptoma dhe më pas u testuan dhe ishin përsëri pozitivë. Sipas autoriteteve, kjo është një periudhë e mjaftueshme që një pacient të shërohet, në mënyrë që të mund të konfirmohet se ai është infektuar përsëri. Të gjitha rastet e regjistruara në vend për herë të parë kaluan ose pa simptoma ose me më të lehta, ndërsa e dyta me një pamje klinike më të rëndë.

Pacientët që infektohen me virusin COVID-19 për herë të dytë, në herën e parë kanë qenë asimptomatikë domëthënë virusi nuk ka krijuar imunitet dhe nuk janë zhvilluar antitrupa. Kjo nënkupton se virusi nuk ka zhvilluar infeksion tek ata pacientë, që nënkupton se virusi ka qenë prezent përkohësisht vetëm në rrugët e frymëmarrjes. Me këtë virusi nuk ka krijuar sëmundje të vërtetë. Te këta pacientë virusi ka qenë prezent vetëm disa ditë.  Në të gjithë botën, ka disa raste të riinfektimit të vërtetë, dmth pacientë me simptoma klasike, të cilët janë infektuar sërish nga Covid-19, por një gjë e tillë është shumë e rrallë. Në vendin tonë raste të tilla nuk janë paraqitur.

Përndryshe, pyetja është zakonisht pa përgjigje nëse është e mundur që virusi të qëndrojë në trup për një kohë të gjatë dhe për këtë arsye të krijohen këto raste. Sidoqoftë, infektologët me të cilët bisedoi Telma thonë se kjo nuk është e mundur. Ata shpjegojnë se si me sëmundjet e tjera virale, imuniteti nuk është i përhershëm, kështu që për shkak të kësaj ata mund të infektohen për herë të dytë. Sidoqoftë, ata e pranojnë që virusi nuk është hetuar ende plotësisht për të dhënë një pamje të qartë të rasteve në të cilat mund të ndodhë një infeksion i dytë. Asnjë rast i dikujt që është infektuar për herë të tretë nuk është regjistruar ende në vend.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni:

https://telma.com.mk/2020/12/12/%d0%be%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d0%b8-%d0%b4%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%b3%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%b5-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d0%be%d1%82/?fbclid=IwAR01mia_2WWjkAZV7FrgChLP1xgary9EI1OQAH7HNKnMRJ7j5FKTxkuhNa8

Advertisement

Read Previous

Filipçe: Të gjitha vaksinat që janë pjesë e Covax janë treguar efektive

Read Next

Skishte kush ta va*rros gruan serbe, e va*rros Bashkësia Islame e Kosovës