Enver Maliqi – Cilët janë bizneset me të cilat ai u rëndit ndër më të pasurit në vend?

Kush ishte Enver Maliqi?

Padyshim që Enver Maliqi ishte një nga biznesmenët më të suksesshëm shqiptarë në Maqedoninë e Veriut. Përveç biznesit, ai ishte një humanist i shquar, aktivist, por edhe politikan aktiv. Së fundmi u emërua Nënkryetar i Komunës së Shkupit nga Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov. Ai ishte një nga biznesmenët më të pasur në vendin tonë, përcjell nmk-post.com

Ndër kompanitë më të njohura të tij ishte Gemak Trade, e cila aktualisht është një nga distributorët më të mëdhenj në vend dhe punon me disa marka të famshme botërore të mallrave pa akcizë dhe mallrave të tjera. Kompania përfshinte grupin Gekos në Kosovë, kompleksin rezidencial Park Residence si dhe Parkland Hospitality Group, i cili tashmë zotëron Park Hotel dhe Spa të mirënjohur dhe të njohur, si dhe anëtarin më të ri të familjes Next Door. Hotel Park.

Në vitin 2010 Gemak Trade u emërua ndërmarrja më e suksesshme në Maqedoninë veriperëndimore me një xhiro totale prej gati 3 miliardë denarë.

Ai gjithashtu zotëronte parkun luksoz Park Hotel dhe Spa, të vendosur në kalatën e Vardarit, dhe investimi i përgjithshëm kushtoi rreth 15 milion euro.

Nënkryetari i Bashkisë së Shkupit, Enver Maliqi, zyrtarisht u emërua Konsull Nderi i Meksikës në Maqedoni nga Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Meksikës. “Roli im si një konsull nderi i një gjigandi ekonomik si Meksika në Maqedoni, mendoj se do të ndihmojë që Maqedonia të vendoset në hartën e tregjeve kryesore. “Meqenëse ambasada kryesore e Meksikës është e vendosur në Beograd dhe mbulon Serbinë, Bosnjën, Malin e Zi, Kosovën dhe Maqedoninë, shpresoj se do të jemi në gjendje të jemi më të pranishëm në këtë treg të madh dhe kështu të rrisim eksportet nga Maqedonia.” atëherë z. Enver Maliqi Konsull Nderi i Meksikës në Maqedoni.

Advertisement

Ai vdiq këtë mëngjes pas një sëmundje të shkurtër në spitalin “Sistina” pasi ishte trajtuar më parë në Klinikën për Sëmundje Infektive në Shkup./nmk-post.com

 

Ndalohet kopijimi i këtij lajmi. Të drejtat e autorit janë të mbrojtura.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like