Breaking News :

nothing found
10-06-2023

Dy paga minimale nuk mjaftojnë për nevojat themelore mujore të një familjeje

Advertisement

Dy paga minimale nuk janë të mjaftueshme për t’i mbuluar shpenzimet themelore mujore të një familjeje katër anëtarëshe. Përllogaritjet e fundit të Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë tregojnë se në nëntor shuma e shportës minimale ishte 33.742 denarë, që është për 3.874 denarë më shumë në raport me dy paga minimale.

Më së shumti para shpenzohen për ushqime dhe pije, si dhe për shpenzimet e përgjithshme. Kështu, një familje prej katër anëtarësh, që cila jeton në një shtëpi prej 50 metrash katrorë dhe nuk posedon automjet, ka nevojë për 14.149 denarë për nevoja themelore për ushqim dhe pije, ndërsa 8.547 denarë vetëm për t’i mbuluar shpenzimet komunale. Për higjienën personale dhe higjienën e shtëpisë, shpenzimet minimale janë 2.375 denarë.

Advertisement

Read Previous

Shpërthimi në Ferizaj, 6 persona po trajtohen në Klinikën Intensive

Read Next

Vuçiç: Është e vështirë të flasësh me Shqiptarët