Deputetja me prejardhje kurde e Bundestagut ka lëshuar akuza të rënda ndaj Kosovës dhe UÇK-së

Deputetja gjermane me origjinë kurde, e partisë së ekstremit të majtë, njëherësh përfaqësuese e PKK-së në  Sevim Dagdelen, ka lëshuar akuza të rënda ndaj Kosovës dhe -së, në seancën e Bundestagut gjerman kur diskutohej zgjatja edhe për një vit e mandatit të trupave gjermane në KFOR, transmeton  Post.

Ajo e ka kundërshtuar dërgimin e trupave gjermane jashtë vendit, duke i bërë thirrje parlamentit që të kthejë Gjermaninë te politika neutrale dhe paqësore.

Sevim Dagdelen ka thanë se Bundeswehr-i gjerman ka qenë për 16 vjet në Kosovë, e sipas saj, nuk ka arritur asnjë asnjë nga objektivat që ka pasur.

Advertisement

Deputetja me origjinë kurdë ka sulmuar ashpër UÇK-në dhe ish-liderët e saj që tash drejtojnë qeverinë e Kosovës, të cilët, sipas saj, kanë lidhje me sulmet e fundit “terroriste” në Maqedoni dhe vendet fqinje./ KosovaPost

Advertisement
Advertisement

You May Also Like

+ There are no comments

Add yours