• 01-12-2021

Bullgaria mbështet Republikën e Maqedonisë Veriore me grante në vler rreth 300 mij euro

Bullgaria mbështet Republikën e Maqedonisë Veriore duke financuar 7 projekte me vlerë 295961 euro, si ndihmë përmes programeve të Ministrisë së Punëve të Jashtme të këtij shteti.

Marrëveshjet për katër projektet e para me një vlerë totale prej 415,480 BGN u nënshkruan nga Ambasadori i Republikës së Bullgarisë në Shkup Angel Angelov dhe përfituesit, në 15 Dhjetor, 2020. Projektet kanë të bëjnë me fushën e kujdesit shëndetësor, zhvillimit të të rinjve dhe shoqërisë civile në Republikën e Maqedonisë Veriore.

Marrëveshjet u përfunduan me Shoqatën për Trajtimin e Fëmijëve “Në Botën time” nga Shkupi për implementimin e dy projekteve: “Rindërtimi dhe pajisja e Qendrës së Parë të Kujdesit Ditor për të Rinj dhe të Rritur me Çrregullime të Spektrit të Autizmit në Republikën e Maqedonisë Veriore” me vlerë 234,700 BGN dhe “Trajtimi dhe terapia ndijore e fëmijëve me autizëm, çrregullim të hiperaktivitetit me deficit të vëmendjes (ADHD) dhe sindromës Asperger nga familjet e pafavorizuara shoqërore në 2021” me vlerë 73,340 BGN.

Dy projektet e tjera, të cilat synojnë të mbështesin zhvillimin e shoqërisë civile dhe rinisë, janë “Mbështetje për Shkëmbimin Ndërkombëtar të OJQ-ve” me vlerë 47,583 BGN dhe “Themelimi i një Qendre për Zhvillimin e Kreativitetit të Fëmijëve dhe Rinisë” Tvoritelnitsa “me vlerë 59,857 BGN. Këto projekte do të zbatohen nga Qendra e Hulumtime Bashkëkohore Ohër dhe Shoqata Qytetare – Akademia për Arsim Inovativ, Karrierë, Gjuhë Bullgare, Kulturë, Tradita dhe Shërbime të Tjera Intelektuale “Përshëndetje”. Tri marrëveshje të tjera do të nënshkruhen. .

Marrëveshjet e nënshkruara për projektet janë brenda kornizës së vendimit të miratuar në fillim të këtij muaji nga Këshilli i Ministrave për dhënien e një totali prej 2,560,812 BGN në grante për financimin e projekteve në Republikën e Maqedonisë Veriore, Republikën e Serbisë, Republikën e Shqipërisë, Bosnjë dhe Hercegovinën, Malin e Zi, Kosovën, Ukrainën, Moldavinë, Gjeorgjinë, Armeninë. Përzgjedhja e projekteve të kryera së bashku me vendet përfituese është në përputhje me detyrat e politikës së jashtme Bullgare, ndër të cilat po forcojnë perspektivën evropiane të vendeve të Ballkanit Perëndimor, duke stimuluar zhvillimin socio-ekonomik të vendeve partnere.

 

Read Previous

Von der Lajen: Vaksinimi në BE fillon më 27 dhjetor

Read Next

Tetovarja vjedh të njohurin e saj me aplikacion telefoni. Ja sa është vlera

%d bloggers like this: