Breaking News :

nothing found
01-12-2022

AAA: A është Buçkovski shenjë dështimi e Osmanit dhe Zaevit?

Advertisement

“Pasi që Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka caktuar që përfaqësues special për bisedime me Bullgarinë të jetë Vlladimir Buçkovski, detyrimisht shtrohen dy pyetje: a është kjo shenjë se ka dështuar ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, apo shefi i tij, Z. Zaev, nuk ka besim që një shqiptar të zhvillojë negociata që janë kaq të rëndësishme për identitetin etnik dhe gjuhësor të maqedonasve?

Sido që të jetë përgjigjja e këtyre pyetjeve, e vërteta lakuriqe mbetet se kjo qeveri ka dështuar në shtyrjen e procesit të integrimit, ka dështuar në ndërtimin e marrëdhënieve të mira me fqinjin tonë
lindor dhe, së fundi, ka dështuar në krijimin e kohezionit të brendshëm politik për tema kaq të rëndësishme.

Prandaj, AlternAtivA konkludon se Buçkovski, përveçse sinonim i dështimit të Osmanit e Zaevit, më shumë se kaq është simbol i ngërçit të integrimeve dhe pesimizmit të qytetarëve tanë, si dhe mesazh
se në vend që Maqedonia e Veriut të bëhet anëtar i BE-së, qytetarët e saj do të duhet të bëhen emigrantë në BE.” – deklarojnw nga partia AAA./TV21

Advertisement

Read Previous

Italia planifikon vendosjen e masave më të rrepta kundër pandemisë

Read Next

Zaev: Takim liderësh para Vitit të Ri