Breaking News :

nothing found
31-01-2023

A do të sigurohet kuorum apo deputetë me skafanderë do të shkojnë në Kuvend?

Advertisement

Sot do të bëhet edhe një përpjekje për të zhbllokuar Kuvendin dhe dy seancat plenare, atë të 32 dhe 36-të me radhë.

Me fillim prej ora 14, kryeparlamentari Talat Xhaferi e ka caktuar seancën e 32 me radhë, ndërkaq pas përfundimit të saj, do të vazhdojnë punimet për seancën e 36-të me radhë në rend dite të së cilës janë tre ligjet për pakon e 5 të masave ekonomike.
Por, shumica parlamentare dje bëri të ditur, se në rast se mungon kuorumi, do të sjellin me skafanderë deputetët e shumicës të cilët janë në izolim për shkak se janë të infektuar me Covid-19.

Nga ana tjetër, opozitarja VMRO-DPMNE ka njoftuar, se do të marrin pjesë vetëm në seancën e 36-të, ndërkaq në atë të 32-të jo.
Ditën e enjte kishte një përpjekje të dështuar, për shkak se edhe pse u shter diskutimi për pikat e rendit të ditës së seancës së 32-të, nuk u miratuan të njëjtat, për shkak se nuk pati kuorum. Si rrjedhojë, seanca e 36-të ku si pika të rendit të ditës janë ligjet për pakon e 5 ekonomike, nuk filloi fare.

Advertisement

Read Previous

Bajqinovci: Motoja e PDK-së në protestë “në mbrojtje të hajnisë”

Read Next

Sot ulet avioni i parë “Air Albania” në Aeroportin e Kukësit