• 20-10-2021

Zëvendësshefi i delegacionit të BE-së: Regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut është proces shumë i rëndësishëm

egjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut është proces shumë i rëndësishëm për vendin, prandaj të gjitha palët duhet që ta mbështesin. Këtë porosi e ka thënë zëvendësshefi i Delegacionit të BE-së në Shkup, Xhulijan Vasalo, i cili thekson se sepse ky është një operacion statistikor, që ndihmon në planifikimin dhe menaxhimin e shtetit, në mënyrë logjike. Sipas tij, qytetarët janë ata që duhet të bëjnë presion për realizimin e reformave të kërkuara nga BE-ja.


“Në metodologjinë e re theksohet klasteri fundamental për gjyqësorin, ndërsa klateri i parë që do të jetë i hapur i fundit, do të jetë i mbyllur dhe pikërisht për këtë implementimi i reformave nga ky klaster do të japë një pasim për vazhdimin e procesit. Standardet i cakton Këshilli, por nëse e shohim Raportin për vendin, shumë qartë shihet se ku është vendosur theksi”, deklaroi Vasalo, në intervistën për “Sloboden Peçat”.

Read Previous

Dy të vdekur dhe 186 raste të reja me COVID-19 në Kosovë

Read Next

Maqedonia Veriore dhe SHBA nënshkruajnë memorandum mirëkuptimi për sigurinë e teknologjive 5G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: