Trupat e Maqedonisë nisin angazhimin në kuadër të KFOR-it në Kosovë

Misionit të udhëhequr nga NATO-ja në Kosovë, (KFOR), të hënën i është bashkuar kontingjenti i 27-të nga Maqedonia e Veriut.

Përmes një njoftimi për media është bërë e ditur se 44 trupa nga kazerma “Kuzman Josifovski – Pitu” në Tetovë, të udhëhequr nga kapiteni Hristijan Dimchevski, do të shërbejnë me qendër në Pejë.

“Detyrat e tyre do të përfshijnë patrullimin, sigurimin e Manastirit të Deçanit dhe ruajtjen e kampit ‘Villaggio Italia’ së bashku me kolegët e tyre italianë dhe moldavë. Elementë tjerë të kontigjentit do të punojnë si oficerë të shtabit në Shtabin qendror të KFOR-it në Prishtinë”, është thënë në komunikatë.

Advertisement

Komandanti i KFOR-jt në Kosovë, Gjeneral majori Michele Risi, ka thënë se para trupave maqedonase se “përpjekja e tyre do të ndihmojë në rritjen e lidhjeve dhe forcimin e marrëdhënieve midis Maqedonisë së Veriut dhe 26 kombeve të tjera që aktualisht shërbejnë me misionin e udhëhequr nga NATO, KFOR.”

Në vitin 2021, numri i pjesëtarëve të forcave maqedonase pritet të rritet në mbi 60.

Trupat paqeruajtëse të KFOR-it janë prezente në Kosovë nga viti 1999.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like

+ There are no comments

Add yours