Të premten nis vaksinimi kundër gripit stinor

Estimated read time 1 min read

Ministria e Shëndetësisë njofton se dje kanë arritur 40 mijë doza të vaksinave kundër gripit stinor. Megjithëse porositja është bërë që moti, vaksinat 4-valente kanë arritur me vonesë, si pasojë e kërkesës së shumtë në tregun botëror. Sipas imunologëve ky arsyetim nuk mbanë, nga që për efikasitet kundër kësaj virozë vaksinimi është dashur të kryhet në periudhën 15 tetor-15 nëntor. Por, vaksinat e para pritet të jepen të premten. Pacientët që janë regjistruar paraprakisht në vakcinacija.mk do të marrin sms porosi për terminët. Ministri Filipçe tha se ky është viti 4 me radhë që sigurohen vaksina falas për të moshuarit mbi 65 vjeç, gratë shtatzëna, punonjësit shëndetësor dhe fëmijët nga 6 muaj deri në 5 vjeç. Qendrat për shëndet publik kanë blerë edhe 11 mijë vaksina komerciale, 4 mijë prej të cilave do të jepen në Shkup, por në pika të ndryshme vaksinimi për të mos u përzier me vaksinimin anti-kovid./Alsat

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like